ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

S.Ritter: «Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε την πρώτη γραμμή άμυνας – Καλά εκπαιδευμένοι οι Ρώσοι στρατηγοί»

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης»

S.Ritter: «Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε την πρώτη γραμμή άμυνας – Καλά εκπαιδευμένοι οι Ρώσοι στρατηγοί»

Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (CIA) και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter, υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να νικήσουν και αυτό γιατί οι Ρώσοι δεν τους αφήνουν καμία πιθανότητα νίκης, ενώ αναφέρθηκε και στις ικανότητες των Ρώσων στρατηγών.  

Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εκπομπή The Jimmy Dore Show ο Ritter υποστηρίζει ότι «ο ρωσικός στρατός βρίσκεται υπό την ηγεσία των καλύτερων αξιωματικών στον κόσμο».

«Ο στρατηγός Romanchuk (διοικητής της ομάδας Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση της Zαπορίζια) είναι ανώτερος από κάθε Αμερικανό στρατηγό.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους Ρώσους στρατηγούς.

Είναι καλά εκπαιδευμένοι, ο στρατός έχει εξαιρετικά όπλα, εξαιρετική ηγεσία και κίνητρα.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε ο Ritter, ο οποίος τόνισε ότι ακριβώς εξαιτίας της εξαιρετικής ηγεσίας του ρωσικού στρατού, κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί μια τόσο ισχυρή άμυνα, την οποία οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν ποτέ να διασπάσουν, παρά τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν.

«Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε την πρώτη γραμμή άμυνας. Πρέπει να καταλάβετε ότι πίσω από την πρώτη γραμμή υπάρχει μια δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γραμμή. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά από την πρώτη.

Έχουν ήδη χάσει τα πάντα. Όλα τελείωσαν για την Ουκρανία» υποστήριξε ο Ritter.

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε ο S.Ritter υποστήριξε ότι σχεδόν όλες οι ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού έχασαν τη μαχητική τους ικανότητα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.

«Όταν οι απώλειες μιας μονάδας είναι μεταξύ 50 και 69 %, χάνει τη μαχητική της ικανότητα. Και την έχουν χάσει σχεδόν όλες οι ουκρανικές ταξιαρχίες», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Ο Ritter τόνισε ότι οι AFU υφίστανται μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ορισμένες ουκρανικές μονάδες χρειάστηκε να καλύψουν κενά προσωπικού τρεις φορές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής εκστρατείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα, λόγω της έλλειψης επιτυχιών στο πεδίο της μάχης, το Κίεβο έχει εξαντλήσει πλήρως την ικανότητά του να αναπληρώνει τις τάξεις του στρατού του. Εξαιτίας αυτού, η Ουκρανία ενδέχεται να υποστεί ήττα στη σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.