ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

S.Ritter: «To NATO δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον πόλεμο – Η Ουκρανία θα πιεστεί από ΗΠΑ για κτύπημα καταδικασμένο σε αποτυχία»

Στάθηκε αρκετά στα drones «Lancet» των Ρώσων που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ουκρανία

S.Ritter: «To NATO δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον πόλεμο – Η Ουκρανία θα πιεστεί από ΗΠΑ για κτύπημα καταδικασμένο σε αποτυχία»

Την άποψή του ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν έτοιμο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι ο χρόνος πλέον πιέζει στο Κίεβο, εξέφρασε ο  πασίγνωστος πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter.

«Μην εμπιστεύεστε εμένα, εμπιστευθείτε τον Στρατηγό Cavoli,  τον Διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη! Mίλησε τον περασμένο Ιανουάριο, σε ένα Σουηδικό Φόρουμ Αμυντικών Θεμάτων και είπε πως το επίπεδο βίας που λαμβάνει χώρα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι πέραν πάσης φαντασίας του ΝΑΤΟ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το ΝΑΤΟ δεν ήταν προετοιμασμένο για μία τέτοιου είδους σύγκρουση, δεν είχαν εκπαιδευτεί, δεν είχαν τον εξοπλισμό, δεν μπορούν να συντηρήσουν έναν τέτοιο πόλεμο!»

Πέραν τούτου, όπως λέει ο Ρίτερ στο Sputnik:

«Η Ρωσία έχει προσαρμοστεί περαιτέρω στις πραγματικότητες του σύγχρονου πεδίου μάχης. Η χρήση από την Ουκρανία συστημάτων πυροβολικού που παρέχονται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων πυροβολικού HIMARS , έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί από τη βελτιωμένη ρωσική επιχειρησιακή τέχνη, που έχει σχεδιαστεί για την μείωση πιθανών στόχων για το HIMARS, και νέες τακτικές ενέργειες, όπως η χρήση δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου που έχουν σχεδιαστεί για να παρεμποδίσουν το Σήματα GPS που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση του HIMARS στον στόχο του!

Η Ρωσία έχει επίσης βελτιώσει τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών “Kamikaze” – ιδιαίτερα του συστήματος “Lancet” – για να κυνηγήσει και να καταστρέψει κρίσιμο ουκρανικό στρατιωτικό υλικό και δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου.

Η Ρωσία έχει επίσης ενσωματώσει τις δικές της νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης «βομβών ολίσθησης» με καθοδήγηση ακριβείας που έχουν χρησιμοποιηθεί με καταστροφικές συνέπειες κατά των συγκεντρώσεων ουκρανικών στρατευμάτων. Η ρωσική αεροπορία και το ναυτικό ήταν επίσης πολύ αποτελεσματικά στη διεξαγωγή επιθέσεων σε αποθήκες όπλων και υλικοτεχνικής υποστήριξης της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας drones μεγάλου βεληνεκούς και κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας, καταστρέφοντας τις ίδιες τις συσσωρεύσεις πυρομαχικών και καυσίμων που θα χρειαζόταν η Ουκρανία».

Όπως καταλήγει ο Ritter:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκινά την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, οι εσωτερικές πολιτικές συνέπειες μιας «παγωμένης» σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει τους στρατιωτικούς και οικονομικούς πόρους των ΗΠΑ, θα γίνουν πολιτική ευθύνη. Ενώ ο Volodymyr Zelensky αναζητά περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί πλήρως για μια αντεπίθεση, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του νούμερο ένα υποστηρικτή της Ουκρανίας. Στο τέλος της ημέρας, η Ουκρανία θα πιεστεί από τις ΗΠΑ να πραγματοποιήσει ένα αποφασιστικό χτύπημα κατά της Ρωσίας που απλά δεν μπορεί να το πετύχει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.