ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Σοϊγκού: «Παράγουμε περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας από το ΝΑΤΟ»

«Ο ρωσικός στρατός είναι ο πιο εκπαιδευμένος και ικανός για μάχη στον κόσμο»

Σ.Σοϊγκού: «Παράγουμε περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας από το ΝΑΤΟ»

Ο ρωσικός στρατός είναι ο πιο ικανός για μάχη στον κόσμο, ενώ το ρωσικό στρατιωτικό υλικό επέδειξε υπεροχή έναντι των δυτικών όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας την Τρίτη.

Ο ίδιος συνόψισε τα αποτελέσματα της επιχείρησης στην Ουκρανία, γνωστοποίησε τις απώλειες του Κιέβου που ξεπέρασαν τους 383.000 νεκρούς και τραυματίες, έθεσε τις προτεραιότητες του υπουργείου για το 2024 και τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί «μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι».

Ρωσική στρατιωτική υπεροχή

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αντιδράσουν επαρκώς και έγκαιρα στις ενέργειες οποιουδήποτε σύγχρονου αντιπάλου. Πάνω από 650.000 στρατιωτικοί απέκτησαν εμπειρία μάχης. Όσον αφορά σήμερα, ο ρωσικός στρατός είναι ο πιο εκπαιδευμένος και ικανός για μάχη στον κόσμο με προηγμένο οπλισμό που δοκιμάστηκε σε συνθήκες μάχης».

«Το σύγχρονο ρωσικό υλικό δοκιμάστηκε αυστηρά σε συνθήκες ειδικής επιχείρησης και επέδειξε υπεροχή έναντι παρόμοιων όπλων των χωρών του ΝΑΤΟ».

«Παρά τις κυρώσεις, παράγουμε περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Στρατιωτική επιχείρηση

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν απελευθερώσει πέντε φορές περισσότερα εδάφη από αυτά που κατείχαν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Τέσσερις περιοχές με έκταση άνω των 83 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό σχεδόν πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν ενταχθεί στη Ρωσία.

Η Αζοφική Θάλασσα έχει μετατραπεί σε εσωτερική ρωσική θάλασσα. Υπάρχει πλέον χερσαίος διάδρομος προς την Κριμαία και η σιδηροδρομική κυκλοφορία προς το Ντονμπάς έχει αποκατασταθεί.

Οι απώλειες της Ουκρανίας

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη ρωσική τακτική αμυντική ζώνη κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αντεπίθεσης και υπέστησαν κολοσσιαίες απώλειες. Έχασαν 159 χιλιάδες στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, 121 αεροπλάνα και 23 ελικόπτερα, 766 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 36 Leopards, και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 50 Bradley. «Πιθανόν είναι ο λόγος που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 383.000 άνδρες, 14 χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, 8,5 χιλιάδες πυροβόλα και πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, πάνω από 800 αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Οι περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι που πολεμούσαν υπέρ του Κιέβου έχουν εξαλειφθεί. «Πάνω από 5,8 χιλιάδες μαχητές σκοτώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός.

Δυτική υποστήριξη

Η Ουκρανία έλαβε 203 δισεκατομμύρια δολάρια από ξένους χορηγούς, δηλαδή 30 δισεκατομμύρια περισσότερα από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της. «Στην πραγματικότητα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών είναι πιστώσεις που πρέπει να αποπληρωθούν», δήλωσε ο Shoigu.

Πενήντα τέσσερις χώρες δήλωσαν στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, αλλά μόνο 15 προμήθευσαν όπλα και υλικό. Το Κίεβο έλαβε συνολικά 5,22 χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα

Ρωσικός επανεξοπλισμός

Έχουν γίνει πρωτοφανή βήματα για τον επανεξοπλισμό του στρατού και του ναυτικού, καθώς και για την παροχή κοινωνικής υποστήριξης στους στρατιωτικούς. Οι ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις μεταπήδησαν σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο και αύξησαν τέσσερις φορές τη δυναμικότητά τους.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η παραγωγή αρμάτων αυξήθηκε 5,6 φορές, τεθωρακισμένων οχημάτων – 3,5-3,6 φορές, μη επανδρωμένων αεροσκαφών – 16,8 φορές και βλημάτων πυροβολικού – 17,5 φορές.

Η αμυντική βιομηχανία έχει αναβαθμίσει πάνω από εκατό μονάδες όπλων και υλικού και δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς νέες. «Τα όπλα που σχεδιάζονταν και δοκιμάζονταν σε συνήθεις συνθήκες για 5-8 χρόνια, σήμερα φτάνουν στη σειριακή παραγωγή σε 4-7 μήνες. Αυτό δεν έχει συμβεί από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χερσαίες δυνάμεις έχουν παραλάβει 1,53 χιλιάδες νέα και αναβαθμισμένα άρματα μάχης, πάνω από 2,5 χιλιάδες οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έλαβαν 237 αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ το Ναυτικό απέκτησε οκτώ πολεμικά πλοία, τέσσερα υποβρύχια πολλαπλού ρόλου και ένα στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.