ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σκληρές μάχες στο Μπακχμούτ: Κατέλαβαν ύψωμα οι Ουκρανοί – Μεταφέρουν ενισχύσεις οι Ρώσοι (βίντεο)

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο χωριό Κλεστσέγιεβκα

Σκληρές μάχες στο Μπακχμούτ: Κατέλαβαν ύψωμα οι Ουκρανοί – Μεταφέρουν ενισχύσεις οι Ρώσοι (βίντεο)

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο Μπακχμούτ, εκεί ο ουκρανικός Στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις, τις οποίες αποκρούουν σε μεγάλο βαθμοί οι Ρώσοι. 

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο χωριό Κλεστσέγιεβκα, στο οποίο έφτασαν οι ουκρανικές δυνάμεις μετά από μήνες παρατεταμένων μαχών στα γύρω προάστια, το οποίο οι Ουκρανοί είχαν ισχυριστεί προ λίγων ημερών ότι είχαν καταλάβει.

Οι Ουκρανοί κάνουν επιθέσεις κύμα με κύμα και έχουν καταφέρει να πάρουν υπό έλεγχό τους ένα ύψωμα κοντά στο χωριό. 

Εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο οχυρό, το οποίο κατέλαβαν μαχητές της Wagner πριν από μερικούς μήνες. Σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να το ανακαταλάβουν.

Αυτή είναι η μοναδική επιτυχία των Ουκρανών, καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να ελέγχουν το χωριό, ωστόσο δεν είναι αμελητέα, καθώς από εκεί μπορούν να εντείνουν τους βομβαρδισμούς των νότιων προαστίων του Μπακχμούτ.

Οι Ρώσοι ως απάντηση στην ουκρανική επιτυχία φέρνουν ενισχύσεις.

Ο ρωσικός στρατός αποκρούει επίσης τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Μπερχόβκα. Την προηγούμενη ημέρα κατάφεραν να εξαπολύσουν αντεπίθεση στη βόρεια πλευρά του χωριού και οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να υποχώρησαν εν μέρει από θέσεις που είχαν καταλάβει προηγουμένως. Οι ενεργές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.