ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο: 21χρονη Ισραηλινή όμηρος που απελευθερώθηκε από την Χαμάς λέει ότι οι απαγωγείς της φέρθηκαν πολύ ευγενικά

«Ήταν πολύ καλοί με εμένα και μου έδιναν καλό φαγητό»

Βίντεο: 21χρονη Ισραηλινή όμηρος που απελευθερώθηκε από την Χαμάς λέει ότι οι απαγωγείς της φέρθηκαν πολύ ευγενικά

Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση οκτώ Ισραηλινών ομήρων η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο με την Μια Σεμ, στο οποίο ακούγεται να λέει στα αγγλικά ότι οι απαγωγείς της φέρθηκαν ευγενικά και της έδιναν καλό φαγητό.

Η μαρτυρία αυτή βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ισραήλ με βάση την οποία η Χαμάς έχει φερθεί βάναυσα στους ομήρους και οι μαχητές της κατηγορούνται ακόμα και για βιασμούς γυναικών.

Οι οκτώ Ισραηλινοί απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς την Πέμπτη, 55 ημέρες αφότου απήχθησαν στη Γάζα κατά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους Ισραηλινούς ομήρους βρίσκονταν και δύο γυναίκες, τις οποίες η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό νωρίτερα από τους υπόλοιπους έξι.

Οι δύο Ισραηλινοί όμηροι, η 40χρονη Αμιτ Σουσάνα και η 21χρονη Μία Σεμ, που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς την Πέμπτη βρίσκονται τώρα σε ισραηλινά νοσοκομεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Η οργάνωση δημοσίευσε επίσης βίντεο από τη στιγμή που άλλοι τέσσερις όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Η 21χρονη Μία Σεμ, η οποία ήταν η πρώτη από τους περίπου 240 ομήρους που εμφανίστηκε, δέκα μέρες μετά την απαγωγή της, σε βίντεο της Χαμάς. Βρισκόταν σε ένα κρεβάτι και είχε τραυματιστεί στο χέρι.

Το βίντεο με τη στιγμή της επανένωσης με την μητέρα και τον αδερφό της συγκλονίζει.

Οι όμηροι απελευθερώθηκαν την Πέμπτη από διαφορετικά μέρη και σε διαφορετικές ώρες, επειδή κρατήθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες στη Γάζα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Στη συνέχεια η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό ακόμα 6 ομήρους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων στο Ισραήλ που έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων πρόκειται για τους ενήλικες Σαπίρ Κοέν (29), Σάνι Γκόρεν (29), Νίλι Μαργκαλίτ (41), Ιλιάνα Γκριτσέφσκι (30), Μπιλάλ Αλζιαντάνα (18) και την ανήλικη αδελφή του Αΐσα Αλζιαντάνα (17).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στους συνολικά 8 ομήρους που απελευθερώθηκαν την Πέμπτη, τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα (Μεξικό, Ρωσία και Ουρουγουάη), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.