Συνετρίβη από τους Ρώσους η ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια – Οι Ουκρανοί απωθήθηκαν πέρα από την «γκρίζα ζώνη»

Οι Ρώσοι τους οδήγησαν σε παγίδα

Συνετρίβη από τους Ρώσους η ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια – Οι Ουκρανοί απωθήθηκαν πέρα από την «γκρίζα ζώνη»

Οι Ρώσοι συνέτριψαν τη κεραυνοβόλο επίθεση των Ουκρανών οι οποίοι στην αρχή φάνηκαν ότι  κατάφεραν να διατρήσουν την ρωσική άμυνα στην επαρχία της Ζαπορίζια και να προχωρήσουν προς την πόλη Pologovsky με στόχο να φτάσουν στην Μελιτόπολη.

Αυτό όμως που έγινε στην πραγματικότητα ήταν οι Ρώσοι να τους επιτρέψουν να εισχωρήσουν σε έναν στενό «διάδρομο» και να χτυπήσουν την ουκρανική δύναμη και από τις δύο πλευρές με πυροβολικό και με επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, ενώ επιχείρησαν και μαχητικά κρούσης Su-24.

Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν έχοντας υποστεί βαριές απώλειες να επιστρέψουν πίσω στις αρχικές τους θέσεις εφόδου, πέρα από τις «γκρίζες ζώνες» (no man’ s land) στην Ζαπορίζια.

Χθες οι Ουκρανοί με βομβαρδισμούς από αμερικανικά ρυμουλκούμενα Μ777, ιταλικά MH77 και γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3 φαίνονταν να είχαν κονιορτοποιήσει τις πρώτες ρωσικές οχυρώσεις και ότι είχαν διαπεράσει και την δεύτερη ρωσική γραμμή άμυνας, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία παραπλανητική ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως όπως και να έχει η  Μελιτόπολη αποτελεί βασικό στόχο των Ουκρανών καθώς θέλουν να πετύχουν την αποκοπή του διαδρόμου μεταξύ Μαριούπολης και Κριμαίας.
Η χθεσινή επίθεση ήταν αναγνωριστική καθώς οι Ουκρανοί αναζητούν τα αδύνατα σημεία της ρωσικής διάταξης δυνάμεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.