ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με τους SDF, ο Α.Ομπάιντα «εμπλέκεται στη δολοφονία πολλών γυναικών και ανδρών στον καταυλιασμό αλ Χολ»

Συρία: Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, ισχυρίζονται ότι σκότωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). 

Οι SDF είναι ένας συνασπισμός δυνάμεων στον οποίο κυριαρχούν οι Κούρδοι και είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι επιτέθηκαν χθες βράδυ, με τη στήριξη του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, σε μία από τις σκηνές μέσα στις οποίες βρισκόταν ο Αμπού Ομπάιντα αλ-Ιράκι, «ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνος για τον καταυλισμό αλ Χολ».

Αφού αρνήθηκε να παραδοθεί, αυτός ο Ιρακινός «προσπάθησε να πυροδοτήσει την ζώνη εκρηκτικών που φορούσε και να ανοίξει πυρ εναντίον των δυνάμεών μας, οι οποίες συνεπώς (…) αναγκάστηκαν να τον εξουδετερώσουν».

Σύμφωνα με τους SDF, ο Αμπού Ομπάιντα είναι «ένας από τα υψηλόβαθμα ηγετικά στελέχη» του Ισλαμικού Κράτους και «εμπλέκεται στη δολοφονία πολλών γυναικών και ανδρών στον καταυλιασμό». Θεωρείται επίσης «ο βασικός σχεδιαστής» επιθέσεων σε σημεία ελέγχου των SDF.

Οι SDF, υπεύθυνοι για την ασφάλεια στο αλ Χολ, πραγματοποιούν τακτικά επιχειρήσεις εντός του καταυλισμού για τη σύλληψη μελών του ΙΚ και εκείνων που ευθύνονται για δολοφονίες.

Πολυάριθμες πράξεις βίας έχουν σημειωθεί στον καταυλισμό, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40 ανθρώπους από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο καταυλισμός, που πλήττεται από φτώχεια και είναι ασφυκτικά γεμάτος, λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κουρδικής Αυτόνομης Διοίκησης. Φιλοξενεί περίπου 48.000 ανθρώπους, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους είναι παιδιά, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εκτοπισμένοι Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες.

Ο καταυλισμός φιλοξενεί επίσης αλλοδαπούς που έχουν στενές σχέσεις με τζιχανιστές, και προέρχονται από περίπου 60 χώρες. Αυτοί στεγάζονται σε ειδικό τμήμα που υπόκειται σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις κουρδικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από την κουρδική διοίκηση, οι περισσότερες δυτικές χώρες αρνούνται να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους από αυτούς τους καταυλισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.