ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Τουρκικό UAV καταρρίφθηκε κοντά σε αμερικανική βάση – Το κατέρριψαν οι Αμερικανοί; (βίντεο)

Είναι το δεύτερο UAV ANKA που καταρρίπτεται - Πετούν καθημερινά επάνω από τα νησιά του Αιγαίου

Συρία: Τουρκικό UAV καταρρίφθηκε κοντά σε αμερικανική βάση – Το κατέρριψαν οι Αμερικανοί; (βίντεο)

Ένα τουρκικό UAV επιτήρησης Anka S (ή ΑΝΚΑ-2) των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από αυτά που περνάνε μόνιμα επάνω από τα ελληνικά νησιά, καταρρίφθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Συρία: Αρχικά πηγές ανέφεραν ότι καταρρίφθηκε από βλήμα φορητού αντιαεροπορικού όπλου ανδρών του PKK αλλά τελικά μάλλον καταρρίφθηκε από αμερικανικό F-16!

To βέβαιο είναι ότι ίπτατο κοντά σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι,  υπό το καθεστώς ανωνυμίας, είπαν ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις είχαν κάνει πολλές κλήσεις σε Τούρκους αξιωματούχους, με την προειδοποίηση ότι επιχειρούσαν κοντά σε στρατεύματα των ΗΠΑ.

Ο τουρκικός Στρατός έχει εισβάλλει πριν από 72 ώρες σε Συρία και βόρειο Ιράκ και έχει συλλάβει δεκάδες Κούρδους αιχμαλώτους, ενώ η Αεροπορία βομβαρδίζει αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της οργάνωσης.

Αν όντως, πρόκειται για κατάρριψη από την USAF, τότε θα έχουμε επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί στην Συρία παίζουν με σαφήνεια το κουρδικό «χαρτί» και η Άγκυρα είναι και τύποις αντίπαλος, τουλάχιστον σε αυτό το πεδίο.

Είναι το δεύτερο ANKA S που καταρρίπτεται στην Συρία μετά το 2020.

Από την πλευρά της η Άγκυρα, δια του υπουργείου Άμυνας, δηλώνει ότι το drone δεν ανήκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τύπου κατέχει η Στρατοχωροφυλακή και η υπηρεσία MIT.

Πάντως, προσθέτουν από την τουρκική πλευρά ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι επρόκειτο για τουρκικό drone. 

Η Τουρκία, έχει εξαπολύσει σειρά αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων των Κούρδων, τους οποίους έχει κατηγορήσει για την επίθεση.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μην πλησιάζουν τους Κούρδους (που είναι γνωστό ότι δρουν στη βόρεια Συρία), οι οποίοι είναι νόμιμοι στόχοι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συμβουλεύω όλα τα τρίτα μέρη να απομακρυνθούν από τοποθεσίες και πρόσωπα που συνδέονται με το PKK και τις YPG», είχε διαμηνύσει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Σε αυτό το πλαίσιο το σημερινό περισττατικό μπορεί να «διαβαστεί» σαν μια απάντηση από την Ουάσινγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.