ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ανέλαβαν δράση: Προς στρατηγική περικύκλωση των Ουκρανών σε Ραμποτίνο-Βέρμποβο

Φήμες για εξαπόλυση γενικής αντεπίθεσης των Ρώσων - Επέστρεψαν στο Μπάκχμουτ οι μαχητές της Wagner

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ανέλαβαν δράση: Προς στρατηγική περικύκλωση των Ουκρανών σε Ραμποτίνο-Βέρμποβο

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 28/09, 22.23): Μετά από πολλές χιλιάδες απώλειες προσωπικού, η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο τουλάχιστον στο μέτωπο της Ζαπορίζια, καθώς ήδη οι Ουκρανοί υφίστανται την απειλή στρατηγικής περικύκλωσης στο Ραμποτίνο.

Μια τοποθεσία -κάποτε πριν την ανθρωποσφαγή ήταν ένα όμορφο χωριό με ρωσόφωνους κατοίκους- όπου η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων είχε διαφημιστεί από το Κίεβο σαν να είχαν καταλάβει τουλάχιστον την… Αγία Πετρούπολη.

Τώρα, ολόκληρες διμοιρίες Ουκρανών παραδίδονται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στον άξονα Ραμποτίνο-Βέρμποβο-Νοβοπροκοπόφκα στην Ζαπορίζια, με δύο «φρέσκιες» Ταξιαρχίες αλεξιπτωτιστών (VDV) της 76ης Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών, που συστήθηκαν πέρσι τον χειμώνα και εκπαιδεύθηκαν 8 μήνες πριν ριχθούν στην μάχη.

Δείτε την επίθεση των αλεξιπτωτιστών:

Στον άξονα Ραμποτίνο-Βέρμποβο (πριν καν την 1η ρωσική γραμμή άμυνας) η ουκρανική 82η αερομεταφερόμενη Ανεξάρτητη Ταξιαρχία η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη με αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker και M2 Bradley, ηττήθηκε πλήρως.

Με την υποστήριξη τουλάχιστον 80 πυροβόλων και 100 πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών BM-21, οι Ρώσοι ενισχύουν την αντεπίθεση των αλεξιπτωτιστών τους.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της μάχης είναι το βίντεο που δείχνει δεκάδες (περί τα 30) ουκρανικά τεθωρακισμένα να καταστρέφονται.

Η ρωσική τοπική αντεπίθεση ξεκίνησε όταν οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν οκτώ ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Ραμποτίνο και το Βέρμποβο

Υπάρχει έντονη φημολογία σε ρωσικούς λογαριασμούς στο Telegram ότι είναι προ των πυλών γενική αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων, κάτι που έχουμε αναφέρει ήδη στο pronews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική ρωσική αντεπίθεση είναι αρκετά πιθανό να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες καθώς υπάρχει σχετική κινητικότητα στην πλευρά των ρωσικών δυνάμεων με λήψη θέσεων μάχης πολλών νέων μονάδων.

Παράλληλα, όπως σας είχε αποκαλύψει ήδη το pronews.gr, μαχητές της Wagner επέστρεψαν στο μέτωπο και ετοιμάζονται να συμβάλουν στη ρωσική αντεπίθεση.

Με νέα ηγεσία και εξοπλισμένοι εκ νέου, οι μαχητές της Wagner, φτάνουν σε αριθμό τους 10.000 και αποτελούν το πλέον εμπειροπόλεμο σώμα της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγα 24ωρα η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε ένα σημαντικό κτύπημα στη Χερσώνα και συγκεκριμένα στη Kiselevka.

Εκεί καταστράφηκαν 12 ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών, «εξαφανίζοντας» πάνω από 3.000 τόνους πυρομαχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.