ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Wagner επιστρέφει στα πεδία των μαχών: Αναδιοργανώθηκαν, επανεξοπλίστηκαν και με νέα ηγεσία οδεύουν προς Χάρκοβο

Περίπου 10.000 έμπειροι άνδρες στέλνονται στο μέτωπο

Η Wagner επιστρέφει στα πεδία των μαχών: Αναδιοργανώθηκαν, επανεξοπλίστηκαν και με νέα ηγεσία οδεύουν προς Χάρκοβο

Το ρωσικό εθελοντικό σώμα της Wagner, επιστρέφει στις μάχες, μετά την αναδιοργάνωσή του που ακολούθησε την ανταρσία και τον θάνατο του ιδρυτή του Γ.Πριγκόζιν.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ (κανάλι Military Observer στο Telegram), η εμπλοκή της Wagner στην πρώτη γραμμή του μετώπου μεγαλώνει.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η πιθανή επιστροφή μαχητών από τον ιδιωτικό στρατό στην γραμμή επαφής της Ουκρανίας στον τομέα του Μπάκχμουτ και του Κουπιάνσκ με προοπτική να προχωρήσουν προς το Κίεβο.

Με νέα ηγεσία και εξοπλισμένοι εκ νέου, οι μαχητές της Wagner, φτάνουν σε αριθμό τους 10.000 και αποτελούν το πλέον εμπειροπόλεμο σώμα της Ρωσίας.

https://twitter.com/Ramy_Sawma/status/1705251828353348020

Εικάζεται πως οι μαχητές της ομάδας Wagner θα απασχοληθούν με επιχειρήσεις σε «έναν από τους δυσκολότερους τομείς» της πρώτης γραμμής.

Μία άλλη πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι η δήλωση που έγινε, η οποία αναφέρει πως η Wagner αλληλοεπιδρά ενεργά πλέον με την ρωσική εθνοφρουρά. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί προηγουμένως οι ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες, αν και ήταν παράνομες στην Ρωσία, δρούσαν σχεδόν απόλυτα αυτόνομα στην Ουκρανία.

Τώρα βέβαια φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και αφορμή για αυτό ήταν σίγουρα η ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ κατά του Κρεμλίνου τους περασμένους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον οι ενέργειες ρωσικών ιδιωτικών στρατών, όπως της Wagner, θα συντονίζονται σε επίπεδο μίας μεμονωμένης μονάδας της ρωσικής εθνοφρουράς. Αυτό τουλάχιστον προτείνουν οι νέες αναφορές ρωσικών μέσων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.