Τελεσίγραφο Ρώσων σε Δύση: «Αν οι Ουκρανοί κτυπήσουν ξανά πυρηνικό εργοστάσιο θα τους ισοπεδώσουμε και θα έχετε την ευθύνη»

Τι λέει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Vasily Nebenzya

Τελεσίγραφο Ρώσων σε Δύση: «Αν οι Ουκρανοί κτυπήσουν ξανά πυρηνικό εργοστάσιο θα τους ισοπεδώσουμε και θα έχετε την ευθύνη»

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, με τη Ρωσία να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση και το Κίεβο. 

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Vasily Nebenzya προειδοποίησε ότι:

«Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων, η πραγματική κλίμακα της πυρηνικής καταστροφής στο ZNPP δεν είναι αδύνατο να την φανταστεί η ανθρωπότητα. Σε αυτή την περίπτωση, όλη η ευθύνη για αυτό θα πέσει στους δυτικούς χορηγούς του Κιέβου».

Αναφερόμενος στο μέγεθος της ενδεχόμενης καταστροφής, αποκάλυψε ότι θα πληγεί ολόκληρο το ουκρανικό έδαφος, αλλά και η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και Βουλγαρία. Όλα αυτά στο πλέον αισιόδοξο σενάριο!

Ο ΔΟΑΕ (Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας) εντείνει τις επαφές με τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ για να στείλει μια αποστολή στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού

Όπως είπε σήμερα ο Vasily Nebenzia, η ρωσική πλευρά ελπίζει ότι οι εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ θα επισκεφθούν τον πυρηνικό σταθμό πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι επειδή ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων, η διεθνής κοινότητα ακόμα και όσοι υποστηρίζουν σθεναρά την Ουκρανία, δεν δέχονται τους ισχυρισμούς Ζελένσκι ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τον …εαυτό τους με κίνδυνο να προκαλέσουν πυρηνική καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.