ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Πολεμικός πυρετός» στην Υεμένη: Μεγάλη διαδήλωση ενώ ΗΠΑ και Βρετανία «ζεσταίνουν» τις πολεμικές μηχανές τους (βίντεο) 

Ογκώδεις διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι

«Πολεμικός πυρετός» στην Υεμένη: Μεγάλη διαδήλωση ενώ ΗΠΑ και Βρετανία «ζεσταίνουν» τις πολεμικές μηχανές τους (βίντεο) 

Η Υεμένη (βασικά οι Χούθι, καθώς η διοίκηση της Σαναά ελέγχεται ακόμα από τους σουνίτες προσκείμενους στην Σαουδική Αραβία) γνώρισε σήμερα μια κολοσσιαία διαδήλωση 500.000 οπαδών των Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ενώ όλα δείχνουν  ότι μπορεί να υπάρξει κτύπημα από ΗΠΑ και Βρετανία στις βάσεις των ανταρτών που ελέγχουν το 89% της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι, τον Μοχάμαντ Άμπντελ Σαλάμ, η σημερινή διαδήλωση ήταν «η μεγαλύτερη» που έχει γίνει μέχρι τώρα. «Συμμετείχαν εκατομμύρια άνθρωποι», υποστήριξε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα υπέρ των Παλαιστίνιων. Το πλήθος φώναζε «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ».

Ένας φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι είδε ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τους διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων οπλοφορούσαν.

Ογκώδεις διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι με την συμμετοχή επιπλέον 1 εκατ, διαδηλωτών!

Ο σχεδιασμός προβλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθεί με τις ΗΠΑ και ενδεχομένως με ακόμα μία ευρωπαϊκή χώρα (Ελλάδα;) πληγεί το κίνημα.

Από την αρχή της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, μετά την αιματηρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος, οι Χούθι κήρυξαν τον πόλεμο στο Τελ Αβίβ ως αλληλεγγή προς το παλαιστινιακό έδαφος που βομβαρδίζεται και πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Χούθι στα πλοία ισραηλινών συμφερόντων, ουσιαστικά έχει κλείσει η Ερυθρά Θάλασσα για την διεθνή ναυσιπλοΐα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.