ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τετραπλή εμπλοκή Αιγύπτου, ΗΠΑ, Ισραήλ και Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα κατέληξε σε βομβαρδισμό δύο αιγυπτιακών πόλεων

Πύραυλοι και drones κτύπησαν το αιγυπτιακό έδαφος

Τετραπλή εμπλοκή Αιγύπτου, ΗΠΑ, Ισραήλ και Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα κατέληξε σε βομβαρδισμό δύο αιγυπτιακών πόλεων

Πυραύλοι εδάφους-εδάφους και drones εξαπολύθηκαν από την Υεμένη (προφανώς από τις σιιτικές πολιτοφυλακές των Χούτι) με στόχο το ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά είτε καταρρίφθηκαν είτε εξετράπησαν από την ενεργό και παθητική αντιπυραυλική άμυνα δύο αμερικανικών αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke, α USS Thomas Hudner και USS Carney με συνέπεια ένας ή δύο πύραυλοι να πλήξουν τις αιγυπτιακές πόλεις Nuweibaa και Τάμπα της Αιγύπτου στο Σινά, 200 χλμ. μακριά από την Γάζα.

Οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από βλήματα SM-2/-3 των αντιτορπιλικών.

Στην εκρήξεις στις αιγυπτιακές πόλεις υπήρξαν περίπου 1ο τραυματίες και μερικά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας κλιμάκωσης στη Γάζα, πύραυλος έπεσε στην Τάμπα, προκαλώντας πέντε τραυματισμούς και υλικές ζημιές σε πολυκατοικία», μετέδωσε το αιγυπτιακό τηλεοπτικό Αλ Καχέρα, που γενικά θεωρείται πως έχει πηγές στην αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών.

Η πόλη Τάμπα βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου του Σινά, όπου λειτουργεί συνοριακή διέλευση προς το Ισραήλ.

Το ίδιο συνέβη και στην πόλη Nuweibaa.

Δεν είναι γνωστό πώς θα αντιδράσει το Κάϊρο, καθώς η δικαιολογημένη άμυνα των ΗΠΑ υπέρ του συμμάχου Ισραήλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να βομβαρδίζονται οι πόλεις του συμμάχου του έτερου πόλου, της Αιγύπτου…

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Στρατού ανέφερε ότι «ερευνώνται οι συνθήκες του βομβαρδισμού των δύο πόλεων αλλά Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στρατιωτικά».

Πριν από λίγο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Α.Σίσι κάλεσε όλους να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου.

Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα, είπε ο Σίσι σε βιομηχανική έκθεση στο Κάιρο.

Τόνισε επίσης πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και πως δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.

«Ανεξάρτητα από πού προέρχονται (σσ. οι επιθέσεις) η περιοχή θα μετατραπεί σε ενεργή ωρολογιακή βόμβα που θα επηρεάσει όλους μας», δήλωσε ο Αλ Σίσι,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.