ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Την Ιερουσαλήμ προτείνει ο Β.Ζελένσκι ως το κατάλληλο μέρος συνάντησης με τον Β.Πούτιν

Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να φιλοξενήσει μελλοντικές ειρηνευτικές διαβουλεύσεις

Την Ιερουσαλήμ προτείνει ο Β.Ζελένσκι ως το κατάλληλο μέρος συνάντησης με τον Β.Πούτιν

Το Ισραήλ καταβάλλει προσπάθειες για να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Την ίδια ώρα ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενήσει μελλοντικές ειρηνευτικές διαβουλεύσεις σε ηγετικό επίπεδο στην Ιερουσαλήμ.

Σε μήνυμά του προς τους Ουκρανούς πολίτες μετά την ομιλία του στην ισραηλινή Βουλή μέσω βιντεοδιάσκεψης ο Ζελένσκι είπε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, προσπαθεί να βρει τρόπο να μεσολαβήσει μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα το BBC μετέδιδε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να συμφώνησε σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Φυσικά το Ισραήλ έχει τα δικά του συμφέροντα και στρατηγική για να προστατέψει τους πολίτες του. Τα κατανοούμε όλα αυτά», τόνισε από το γραφείο του, φορώντας το χαρακτηριστικό χακί μπλουζάκι του. «Είμαστε ευγνώμονες» για τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού να φιλοξενήσει συνομιλίες. «Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες αυτές, ώστε το συντομότερο να αρχίσουμε συνομιλίες με τη Ρωσία, πιθανώς στον Ιερουσαλή, Αυτό είναι το σωστό μέρος για την επίτευξη της ειρήνης. Αν αυτό είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπένετ ενέτεινε τις προσπάθειες γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και μίλησε αρκετές φορές τόσο με τον Ζελένσκι όσο και με τον Ρώσο πρόεδρο. Μάλιστα ταξίδεψε μυστικά στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια του μηνύματός του ο Ζελένσκι, επεσήμανε κάποια στιγμή στα ρωσικά: «οι προπαγανδιστές στη Ρωσία έχουν δύσκολο έργο σήμερα. Για πρώτη φορά ένας Ουκρανός πρόεδρος μίλησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο και μέσω αυτού και στον λαό του Ισραήλ, ένας Ουκρανός που κατηγορείται για ναζισμό από τη Μόσχα. Αυτό και μόνον αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζει η Μόσχα», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.