ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ισραήλ ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα για τρεις ώρες – «Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας φύγετε στο νότο»

Το Ισραήλ θα επιτρέψει σε όσους Παλαιστίνιους θέλουν να φύγουν από τη Γάζα να χρησιμοποιήσουν τη βασική οδική αρτηρία της περιοχής

Το Ισραήλ ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα για τρεις ώρες – «Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας φύγετε στο νότο»

Το Ισραήλ ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα για τρεις ώρες ώστε να εκκενωθούν όλες οι βόρειες περιοχές από τους αμάχους.

Το Ισραήλ θα επιτρέψει σε όσους Παλαιστίνιους θέλουν να φύγουν από τη Γάζα να χρησιμοποιήσουν τη βασική οδική αρτηρία της περιοχής, Σαλάχ Αλ-Ντιν, την οποία είχαν αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες ώστε να μετακινηθούν από τον βορρά στον νότο.

Από τις 13:00 έως τις 16:00 θα είναι ανοιχτός ο δρόμος. «Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας, ακολουθήστε τις οδηγίες και κατευθυνθείτε στο νότο», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF στα αραβικά.

Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τη Γάζα από 3 σημεία και ουσιαστικά την έχει κόψει στα δύο, αφού πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι ελέγχει όλους τους δρόμους που συνδέεουν τον βορρά με τον νότο. Στον βορρά εκτυλίσσονται οι συγκρούσεις με τους μαχητές της Χαμάς.

Γι’ αυτό το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση των βόρειων περιοχών ώστε να φύγουν οι άμαχοι από τις περιοχές που έγιναν ή αναμένονται να γίνουν πεδία μάχης.

Την ίδια ώρα οι IDF συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις, με την πόλη της Γάζας να τελεί «υπό διπλή πολιορκία» και 500.000 άμαχοι να υπολογίζεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε σήμερα ότι 9.488 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.900 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και σήμερα Σάββατο βρίσκεται στην Ιορδανία για σύνοδο με ΥΠΕΞ αραβικών χωρών.

Συνεχίζονται οι σποραδικές μάχες ανάμεσα σε ισραηλινό στρατό και Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, με τον Χασάν Νασράλα να δηλώνει στο διάγγελμά του ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα, ενώ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι στρατιώτες του «καθάρισαν» περιοχές από εκρηκτικά, εξουδετέρωσαν εχθρικές υποδομές και «τρομοκρατικούς» πυρήνες στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.