ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα κοντά στη Δαμασκό

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε ισχυρές εκρήξεις και ακολούθησαν σειρήνες ασθενοφόρων

Το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα κοντά στη Δαμασκό

Τα συριακά και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα κοντά στη Δαμασκό. 

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας απάντησε σε μια ισραηλινή επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού και κατέρριψε τους περισσότερους πυραύλους», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το φιλοϊρανικό, λιβανέζικο κανάλι Al Mayadeen, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στη συνοικία Σαγέντα Ζαϊνάμπ της συριακής πρωτεύουσας. Σε αυτήν την περιοχή, στα νότια προάστια, διατηρούν υπόγειες βάσεις οι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε ισχυρές εκρήξεις και ακολούθησαν σειρήνες ασθενοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το 2011, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική του χώρα. Σπανίως σχολιάζει αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, τον ορκισμένο εχθρό του, να εδραιωθεί στα σύνορά του. Τα πλήγματα που αποδίδονται στο Ισραήλ πολλαπλασιάστηκαν αφότου ξέσπασε, τον Οκτώβριο, πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. Ο κυριότερος στόχος είναι οι δυνάμεις που στηρίζονται από το Ιράν, τον σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.