ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ισραήλ ενέκρινε την ελάχιστη αύξηση της ποσότητας καυσίμων που εισέρχεται στη Γάζα

Τουλάχιστον 80 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα την Τετάρτη

Το Ισραήλ ενέκρινε την ελάχιστη αύξηση της ποσότητας καυσίμων που εισέρχεται στη Γάζα

Το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε τη σύσταση του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου να επιτραπεί μια «ελάχιστη» αύξηση της ποσότητας καυσίμων που εισέρχεται καθημερινά στη λωρίδα για να αποτραπεί μια «ανθρωπιστική κατάρρευση και το ξέσπασμα επιδημιών» στη νότια Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Η απόφαση έρχεται μετά την πίεση των ΗΠΑ να επιτρέψουν περισσότερα καύσιμα στη Γάζα, η οποία οδήγησε το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάσει το βράδυ της Τετάρτης.

«Η ελάχιστη ποσότητα θα καθορίζεται περιοδικά από το πολεμικό (υπουργικό) συμβούλιο», ανάλογα με «την ανθρωπιστική κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ποσό των πρόσθετων καυσίμων που θα επιτραπεί τώρα να εισέλθει στη Γάζα δεν είναι σαφές — και θα υποβληθεί στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι το τρέχον όριο είναι δύο βυτιοφόρα καυσίμων —περίπου 60.000 λίτρα— την ημέρα.

Ο Νετανιάχου είπε ότι οι πολεμικές προσπάθειες του Ισραήλ στη Γάζα υποστηρίζονται από την ανθρωπιστική του προσπάθεια , σημειώνοντας ότι το Ισραήλ επιτρέπει στο “ελάχιστο” φορτηγά καυσίμων και στοχεύει επίσης να αποτρέψει κρούσματα ασθενειών στη Γάζα που θα μπορούσαν να σταματήσουν τη χερσαία επιχείρηση.

Χθες 80 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) ανακοίνωσε ότι έλαβε 80 φορτηγά βοήθειας στη Γάζα μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφα την Τετάρτη.

«Τα φορτηγά περιέχουν τρόφιμα, νερό, βοήθεια, ιατρικές προμήθειες και φάρμακα», σημείωσε η PRCS σε δήλωση.

Την Τρίτη, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) προειδοποίησε για την έλλειψη πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα μετά το τέλος της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός των φορτηγών βοήθειας “είναι πολύ χαμηλότερος από τον ημερήσιο μέσο όρο των 170 φορτηγών και 110.000 λίτρων καυσίμων που είχαν εισέλθει κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής παύσης που εφαρμόστηκε μεταξύ 24 και 30 Νοεμβρίου”, πρόσθεσε ο OCHA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.