ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τσάσιβ Γιάρ: 300 μέτρα από το κέντρο της πόλης έφτασαν οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές

Το Ιβανίτσκι θεωρείται ήδη χαμένο

Τσάσιβ Γιάρ: 300 μέτρα από το κέντρο της πόλης έφτασαν οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές

Mόλις 300 μέτρα από το κέντρο του Τσάσιβ Γιαρ, κεντρικό διοικητικό κόμβο του ουκρανικού Στρατού στην Ανατολική Ουκρανία (ή Δυτική Ρωσία αφού η περιφέρεια του Ντονέτσκ στην οποία ανήκει έχει ενσωματωθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία) βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις που είναι έτοιμες για την τελική επίθεση το επόμενα 48ωρο.

Μετά την σφοδρή ρωσική επίθεση στο Ιβανίτσκι, είναι αδυνατον να κρατηθεί το Τσάζιβ Γιαρ, που έχει μεταβληθεί σε πόλη-οχυρό κι έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην πολύμηνη μάχη του Μπάκχμουτ (Άρτεμοβσκ, πλέον), καθώς αποτελούσε τον κεντρικό κόμβο εφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων

Ήδη το Κίεβο, το έχει τοποθετήσει… στην λίστα των «μη στρατηγικών πόλεων» που σημαίνει ότι μπορεί να εγκαταλειφθούν ανά πάσα στιγμή. .

Επόμενοι στόχοι του ρωσικού Στρατού είναι το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Από εκεί οι ρωσικές δυνάμεις θα εφορμήσουν βόρεια και θα πλαγιοκοπήσουν Λίμαν και Ιζίουμ, τις δύο ρωσόφωνες πόλεις που έχασαν στην ουρανική προέλαση το φθινόπωρο του 2022.

Δείτε τον όγκο των ρωσικών στρατευμάτων που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή: Πάνω από 250.000 Ρώσοι με απόλυτη αεροπορική υπεροχή και υπεροχή σε σωλήνες πυροβολικού της τάξης του 4:1, απέναντι σε 200.000 Ουκρανούς.

Η διαφορά σε προσωπικό είναι μικρή, αλλά συνολικά ως ισχύς όπλων, είναι μεγάλη. Πάντως αν δεν υπάρξει ουκρανική κατάρρευση η εκκαθάριση των Ουκρανών από Ντονμπάς και Λουγκάνσκ μπορεί να διαρκέσει και ολόκληρο το 2024.

Τελικός προορισμός το Χάρκοβο, το οποίο θεωρούν ότι πρέπει να το καταλάβουν μέχρι τα μέσα του 2025, έτσι ώστε μέσα στο 2026 και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταλάβει και την Οδησσό, να έχουν ολοκληρώσει την κατάληψη ολόκληρης της περιοχής ανατολικά του Δνείπερου και την επάκτια ζώνη της Ουκρανίας, μετατρέποντάς την έτσι σε περίκλειστο κράτος, χωρίς έξοδο στην θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πράσινες περιοχές στο χάρτη είναι οι περιοχές που τώρα βρίσκονται αυπό ουκρανική κατοχή, αλλά θεωρητικά έχουν ενσωματωθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία και κατά την Ρωσία, πρέπει να απελευθερωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.