ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Το Τελ Αβίβ απορρίπτει την εντολή του Ποινικού Δικαστηρίου: «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο»

Aντιδράσεις από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Το Τελ Αβίβ απορρίπτει την εντολή  του Ποινικού Δικαστηρίου: «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο»

Μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να μπει φρένο στην επίθεση στη Ράφα οι αντιδράσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ είναι έντονες.

«Το κράτος του Ισραήλ είναι δεσμευμένο να συνεχίσει να πολεμά για την επιστροφή των ομήρων του και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών του – όπου και όποτε είναι απαραίτητο- συμπεριλαμβανομένης της Ράφα», είπε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού που συγκάλεσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί ο «δίκαιος και αναγκαίος» πόλεμος κατά της Χαμάς, ισχυριζόμενος πως το Τελ Αβίβ «θα επιχειρεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Νωρίτερα, ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών της ισραηλινής κυβέρνησης Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο Σμότριχ, ηγέτης ενός από τα εθνικιστικά θρησκευτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου, υποστήριξε ότι η απαίτηση από το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς ισοδυναμεί με απαίτηση από το Ισραήλ να αποφασίσει να πάψει να υπάρχει.

«Να σταματήσει αμέσως η επίθεση»
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε έκτακτη συνεδρίαση υιοθέτησε το αίτημα της Νοτίου Αφρικής που ζητούσε να σταματήσει η επίθεση στη Ράφα, καθώς εκεί έχουν συγκεντρωθεί οι εναπομείναντες Παλαιστίνιοι της Γάζας.

Διαβάζοντας την απόφαση, ο πρόεδρος Ναουάφ Σαλάμ είπε ότι με τα προσωρινά μέτρα που διέταξε το Δικαστήριο τον Μάρτιο δεν αντιμετωπίστηκε πλήρως η κατάσταση στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα και πλέον πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια νέα κατεπείγουσα εντολή.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας ότι η απόφαση αντιπροσωπεύει μια διεθνή συναίνεση για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.