ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό

Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική χώρα το 2011

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ισραηλινά πλήγματα νωρίς σήμερα με στόχο τα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο επικεφαλής αυτής της ΜΚΟ, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, δήλωσε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πλήγματα αυτά σε συνοικία όπου βρίσκονται «κατοικίες στρατιωτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων».

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, πρόσθεσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν τα θύματα ήταν στρατιωτικοί ή άμαχοι.

Το Παρατηρητήριο είχε νωρίτερα κάνει λόγο για ισραηλινά πλήγματα σε «συγκρότημα κατοικιών» στα δυτικά της Δαμασκού.

«Γύρω στη 01.05 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα, 00.05 ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση…στοχοθετώντας αρκετά σημεία στα περίχωρα της Δαμασκού. Τα συστήματα αντιαεροπορικής μας άμυνας αναχαίτισαν κάποιους πυραύλους, ενώ άλλοι προκάλεσαν υλικές ζημιές», ανέφερε από την πλευρά της στρατιωτική πηγή στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η περιοχή γύρω από στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Δαμασκό βομβαρδίστηκε χθες, σύμφωνα με τις δύο αυτές πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική χώρα το 2011. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ενταθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.