ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ukrenergo: «Η εισαγόμενη ενέργεια δεν αρκεί» – Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Αδιάκοπα τα χτυπήματα από ρωσικά βλήματα και drones εναντίον του ενεργειακού δικτύου της χώρας

Ukrenergo: «Η εισαγόμενη ενέργεια δεν αρκεί» – Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Οι εισαγωγές από την Ευρώπη δεν αρκούν για να καλύψουν πλήρως το ενεργειακό έλλειμμα της Ουκρανίας που προκλήθηκε από την τελευταία ρωσική επίθεση, δήλωσε στις 8 Μαΐου ο επικεφαλής της Ukrenergo Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι.

Ο Κουντρίτσκι ανέφερε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί από τα συνεχόμενα πλήγματα είναι «αρκετά μεγάλης κλίμακας».

«Είναι τόσο σημαντικό που ακόμη και οι εισαγωγές ενέργειας από την Ευρώπη δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν πλήρως το έλλειμμα στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση με drones και κατευθυνόμενα βλήματα εναντίον ουκρανικών στόχων τη νύχτα στις 8 Μαΐου.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η ενεργειακή υποδομή δέχτηκε επίθεση στις περιφέρειες Πολτάβα, Κιροβοχράντ, Ζαπορίζια, Λβιβ, Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Βιννίτσια.

Τρεις θερμοηλεκτρικοί σταθμοί υπέστησαν ζημιές στις πρόσφατες επιθέσεις, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας DTEK.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε την τοποθεσία των εργοστασίων, αλλά είπε ότι ο εξοπλισμός υπέστη σοβαρές ζημιές.

Νωρίτερα, στις 8 Μαΐου, η Ukrenergo δήλωσε ότι θα περιορίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό για βιομηχανικούς και εμπορικούς χρήστες μεταξύ των 6 μ.μ. και 11 μ.μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο λόγος για τα ανώτατα όρια είναι η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκε από μια μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις», ανέφερε σε δήλωση η κρατική εταιρεία ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.