ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Β.Zελένσκι: «Ο ουκρανικός Στρατός εξοντώνει τα ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο»

«Οι δυνάμεις μας εξοντώνουν τους κατακτητές» ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Β.Zελένσκι: «Ο ουκρανικός Στρατός εξοντώνει τα ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίζεται ότι «Ο ουκρανικός Στρατός εξοντώνει τα ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο».

«Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, οι δυνάμεις μας εξοντώνουν τους κατακτητές, τα αποτελέσματα είναι απτά», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε την Τρίτη (21/5).

Οι Ρώσοι κατέλαβαν αρκετές τοποθεσίες σε αυτήν την ουκρανική περιφέρεια που συνορεύει με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα το Κίεβο να στείλει εσπευσμένα ενισχύσεις.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εκτιμούσε ότι ενδεχομένως να ήταν το «πρώτο κύμα» μιας ευρύτερης επίθεσης για την κατάληψη του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης μετά την πρωτεύουσα Κίεβο.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι στόχος της Μόσχας ήταν να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» σε ουκρανικό έδαφος για να αποτρέψει τα πλήγματα σε παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε την Τρίτη ότι «οι μάχες συνεχίζονται στα βόρεια της πόλης Βοβτσάνσκ και στην περιοχή Σταρίτσια» του Χαρκόβου, αλλά «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Στο αποψινό του μήνυμα, ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι μαίνονται μάχες στην περιφέρεια Ντονέτσκ, κατονομάζοντας τις περιοχές Κραματόρσκ και Κουράκοβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ο ρωσικός στρατός επιχείρησε ανεπιτυχώς το τελευταίο 24ωρο να προκαλέσει ρήγματα στην ουκρανική άμυνα. «Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο», διαβεβαίωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.