ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Ζελένσκι: «Σχεδιάζουμε νέα αντεπίθεση – Θέλουμε περισσότερα όπλα από τη Δύση για να πολεμήσουμε τους Ρώσους»

«Η Ρωσία έχει περισσότερα όπλα και ανθρώπους»

Β.Ζελένσκι: «Σχεδιάζουμε νέα αντεπίθεση – Θέλουμε περισσότερα όπλα από τη Δύση για να πολεμήσουμε τους Ρώσους»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Bild, άσκησε έντονη κριτική στους δυτικούς συμμάχους ζητώντας περισσότερα οπλικά συστήματα με τα οποία οι συμπολίτες του θα πολεμήσουν τους Ρώσους.

«Οι εταίροι μας στη Δύση έχουν ορισμένα όπλα που χρειαζόμαστε σήμερα για να επιβιώσουμε. Και απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα παίρνουμε», τόνισε ο Ζελένσκι εξηγώντας τον συλλογισμό του: «Έχουμε σχέδιο για μια νέα αντεπίθεση και γι’ αυτό χρειαζόμαστε προηγμένα οπλικά συστήματα από ξένους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Ζελένσκι ποντάρει στην αμερικανική οικονομική βοήθεια, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Στη συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γερμανία τελικά θα παραδώσει τους πυραύλους Ταurus, υπογραμμίζοντας ότι ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η ομοσπονδιακή βουλή – Μπούντεσταγκ – θα αλλάξουν γνώμη.

«Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο καγκελάριος Σολτς θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι πυρηνική δύναμη και ότι οι πύραυλοι Taurus είναι το πιο ισχυρό οπλικό σύστημα στη χώρα του. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η γερμανική άρνηση των παραδόσεων των πυραύλων Taurus, έχει επίσης να κάνει με τις πυρηνικές απειλές του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε ο ηγέτης της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία έχει περισσότερα όπλα και ανθρώπους. Αλλά η ενωμένη Δύση έχει τα σύγχρονα οπλικά συστήματα. Αυτό θα επέτρεπε στη Ρωσία να ηττηθεί και στην Ουκρανία να νικήσει», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παραδέχτηκε επίσης στη συνέντευξή του στη Bild ότι αναμένει λίαν συντόμως στο Κίεβο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει βάλει τα δυνατά του για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Ζελένσκι, ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

«Χωρίς βοήθεια από τη Δύση, η Ουκρανία θα κινδύνευε να χάσει τον πόλεμο με την Ρωσία», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο ηγέτης της εμπόλεμης χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξεκαθάρισε επίσης ότι, ακόμη κι αν η χώρα του ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο, θα ήθελε να παραμείνει στην πατρίδα του: «Δεν μπορώ να φύγω από τη χώρα μου. Σε καμία περίπτωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.