Τώρα, εμένα γιατί αντί να μου μυρίζει άνοιξη μου «μυρίζουν» εκλογές;

Βίντεο αποκαλύπτει την ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον Χ.Νασράλα στη Βηρυτό (vid)

Συγκλονιστικές οι νέες αποκαλύψεις για την εξουδετέρωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Βίντεο αποκαλύπτει την ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον Χ.Νασράλα στη Βηρυτό (vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο ντοκουμέντο όπου καταγράφει την καταστροφική υπόγεια έκρηξη που εξουδετέρωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όταν βρισκόταν σε καταφύγιο μαζί με άλλους ανώτερους αξιωματούχους της οργάνωσης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Το βίντεο, το οποίο δίνεται στην δημοσιότητα από κάμερες ασφαλείας (CCTV), αποτυπώνει την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό, το οποίο αποτελούσε ένα από τα κρησφύγετα του Χασάν Νασράλα.

Αρχικά καταγράφεται μία έκρηξη στην επιφάνεια του δρόμου από την πρόσκρουση της ειδικής βόμβας, της λεγόμενης bunker buster. Παρά τη σύγκρουση, η κεφαλή της βόμβας δεν εκρήγνυται.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε ανέβει στη μοτοσικλέτα του και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, εγκαταλείπει άμεσα το όχημά του και τρέπεται σε φυγή, χωρίς να υποστεί κάποια ζημιά.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η εκτίναξη εδάφους από την κίνηση της βόμβας και στη τρίτη φάση καταγράφονται οι υπόγειες εκρήξεις, οι οποίες συγκλονίζουν τον δρόμο, προκαλώντας ταυτόχρονα ταρακουνήματα σε μία μοτοσικλέτα και σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να καταστραφούν.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι, δήλωσε ότι η επιχείρηση, η οποία ονομάστηκε “Νέα Τάξη”, πραγματοποιήθηκε ενώ ο Χ.Νασράλα βρισκόταν σε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της οργάνωσης για τον σχεδιασμό νέων επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ.

Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε ότι οι πιλότοι που ανέλαβαν την επιδρομή, δεν γνώριζαν τον στόχο μέχρι λίγες ώρες πριν από την απογείωση. Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι οι πιλότοι ενημερώθηκαν για το στόχο μόλις λίγο πριν την επιχείρηση και, στη συνέχεια, κατάλαβαν την κατεύθυνση της αποστολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.