ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βίντεο: Η Ουκρανία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβες διασποράς στο μέτωπο!

Στην πόλη Krasnohorivka στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Βίντεο: Η Ουκρανία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβες διασποράς στο μέτωπο!

Πλάνα που φέρονται να δείχνουν την 1η επιβεβαιωμένη χρήση αμερικανικών βομβών διασποράς από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον μιας πρόσφατης ρωσικής επίθεσης κοντά στην πόλη Krasnohorivka στην περιοχή του Ντονiέτσκ, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως υποστηρίζεται, σκοτώθηκε ο Ρώσος blogger, Mikhail Luchin.

Δείτε τα βίντεο: 

Τη χρησιμοποίησή τους την επιβεβαίωσαν και οι Αμερικανοί. «Έχουμε κάποιες αρχικές αναφορές από τους Ουκρανούς και τα χρησιμοποιούν αρκετά αποτελεσματικά», είπε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Κίρμπι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, τα πυρομαχικά διασποράς έχουν αντίκτυπο στους ρωσικούς αμυντικούς σχηματισμούς και τους ελιγμούς τους. Η Ουκρανία έχει δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς μόνο να διαλύσει συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού Ρώσων στρατιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευτεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως περιέχουν πολλές μικρότερες βόμβες που διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση και σκοτώνουν αδιακρίτως. Όσες δεν εκραγούν εκείνη τη στιγμή αποτελούν κίνδυνο για τους αμάχους για πολλά χρόνια μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.