ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο: Σκληρές μάχες στο νότιο τομέα της Αβντίιβκα – Ρωσικά άρματα μάχης ανοίγουν τον δρόμο για το Πεζικό!

«Έσβησε» η αντεπίθεση στο Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί υποχωρούν και οι Ρώσοι πλησιάζουν στο Τσάσιβ Γιαρ!

Βίντεο: Σκληρές μάχες στο νότιο τομέα της Αβντίιβκα – Ρωσικά άρματα μάχης ανοίγουν τον δρόμο για το Πεζικό!

Βίντεο από τις σκληρές μάχες στο νότιο τομέα της Αβντίιβκα, δηλαδή μέσα στην πόλη δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει ρωσικά άρματα μάχης να ανοίγουν τον δρόμο για το Πεζικό με συνεχές «σφυροκόπημα» των ουκρανικών θέσεων.

Εάν οι Ρώσοι συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, τότε η πόλη θα έχει καταληφθεί σε λίγες ημέρες.

Άλλωστε πρόκειται για μία πόλη 30.000 κατοίκων πολύ μικρής έκτασης σε σχέση με αυτή του Μπάκχμουτ, με επίμηκες σχήμα που επιτρέπει την κατάτμησή της και άρα τις άμυνές της σε πολλά κομμάτια.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αμυντική της διάταξη στηρίζονταν κυρίως στην περιμετρική άμυνα, στην βιομηχανική ζώνη στα νότια και στο εργοστάσιο οπτάνθρακα στα βόρεια.

Σημάδια κατάρρευσης παρουσιάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην Αβντίιβκα καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν και τον οικισμό Πετροβόσκοε στα βόρεια της πόλης και έχουν επί της ουσίας κλείσει την «τανάλια» που εφαρμόζουν εδώ και εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις.

Ενώ οι μάχες στην Αβντίιβκα στην αρχή εξελίσσονταν αργά και με πολλές ρωσικές απώλειες, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται.

Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες (για πολιορκία πόλης-φρουρίου) και οι απώλειες πλέον είναι βαριές για τους Ουκρανούς.

Στα πλαίσια αυτά οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επίθεση και στην Ορλόβκα στα βόρεια της Αβντίιβκα η οποία αποτελεί το μοναδικό εφοδιαστικό κέντρο στην περιοχή που ακόμα παραμένει σε ουκρανικά χέρια.

Εάν καταληφθεί (το πιο πιθανό) οι Ουκρανοί στην Αβντίιβκα δεν θα έχουν πλέον κανενός είδους ανεφοδιασμό (που ήδη είναι προβληματικός καθώς διεξάγεται μέσω της υπαίθρου και όχι των δρόμων που ελέγχονται πλέον από ρωσικά πυρά).

Η ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έχει «σβήσει» ολοκληρωτικά με τους Ρώσους να προωθούνται πολύ κοντά στο Τσάσιβ Γιαρ  ενώ απέχουν μόλις χίλια μέτρα από την γραμμή εφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων!

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η πολύ γρήγορη ρωσική προέλαση που σημαίνει πως οι Ουκρανοί έχουν σοβαρό πρόβλημα εφεδρειών, εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Μόνο χθες οι Ρώσοι προήλασαν ενάμιση χιλιόμετρο προς το Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο αποτελεί το βασικό ουκρανικό αρχηγείο στην περιοχή.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι έχουν διασπάσει τις ουκρανικές γραμμές και από τα βόρεια στο Κρόμοβο και από τα νότια στην Κλισίιβκα.

Σε συνδυασμό με τα όσα συμβαίνουν στην Αβντίιβκα και την στασιμότητα στο μέτωπο της Ζαπορίζια, εάν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με πολύ μεγάλες ήττες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήττες από αυτές που τελειώνουν πολέμους με συνθηκολόγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.