ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βίντεο: Σφαγή στα χαρακώματα της Αβντίιβκα – Μονάδες της Wagner μεταφέρθηκαν στην περιοχή για την τελική εκκαθάριση

Συνεχίζονται οι ουκρανικές επιθέσεις στην Γκορλόβκα

Βίντεο: Σφαγή στα χαρακώματα της Αβντίιβκα – Μονάδες της Wagner μεταφέρθηκαν στην περιοχή για την τελική εκκαθάριση

Bίντεο διάρκειας 32 λεπτών δημοσίευσαν οι Ουκρανοί από τις μάχες χαρακωμάτων της 47ης ουκρανικής Ταξιαρχίας κατά των ρωσικών δυνάμεων βόρεια της Αβντίιβκα κοντά στο Στέποβο.

Στα χαρακώματα έχει συντελεστεί μία πραγματική σφαγή όπου Ρώσοι και Ουκρανοί έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να κρατήσουν την θέση αυτή γιατί είναι το μόνο σημείο που ακόμα μπορούν να προμηθεύονται μερικώς τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν να μάχονται.

Το βίντεο από μόνο του δείχνει το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το μέτωπο τον τελευταίο μήνα.

Ένα μέτωπο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το νέο «Μπάκχμουτ».

Λόγω του ουκρανικού χειμώνα, έχει εμφανιστεί η περιβόητη λάσπη και οι ελιγμοί με άρματα μάχης θα γίνουν απαγορευτικοί. Οι Ρώσοι ήθελαν πριν γίνει αυτό να έχου μπει σε διάφορα σημεία του αστικού ιστού και το κατάφεραν.

Τώρα θα προχωρήσουν εκκαθαρίζοντας την κάθε συνοικία ξεχωριστά.

Δύο μεγάλες αλλαγές έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Την γενικευμένη χρήση drones και την επαναφορά του «πολέμου χαρακωμάτων».

Μονάδες της Wagner έφτασαν στην Αβντίιβκα και θα αναλάβουν την εκκαθάριση του βόρειου τομέα της πόλης αλλά και του εργοστασίου οπτάνθρακα.

Η Wagner θεωρείται πως διαθέτει την εμπειρία των αστικών συγκρούσεων από την πολύνεκρη μάχη του Μπάκχμουτ.

https://twitter.com/d00m777/status/1727658082237362444

Στην Γκορλόβκα οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις τους προσπαθώντας να αναγκάσουν τους Ρώσους να αποσύρουν δυνάμεις από την Αβντίιβκα σε μία προσπάθεια να την διασώσουν (ήδη έχουν χάσει τον έλεγχο στο νότιο τμήμα της πόλης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Ghost132607472/status/1727739754475606405

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.