ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Wagner: Ανακοίνωσε την κατάληψη του οικισμού Παρασκοβίιφκα βόρεια του Μπακχμούτ

Τι δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν

Wagner: Ανακοίνωσε την κατάληψη του οικισμού Παρασκοβίιφκα βόρεια του Μπακχμούτ

Ο ιδιοκτήτης  της υπηρεσίας  παροχής; Υπηρεσιών ασφάλειας Βάγκνερ δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της  κατέλαβαν τον ουκρανικό οικισμό Παρασκοβίιφκα, που συνορεύει στα βόρεια με την πόλη Μπακχμούτ, πεδίο της μεγαλύτερης σε διάρκεια μάχης στο Ντονμπάς εδώ και ένα χρόνο.

«Παρά το μπλόκο των πυρομαχικών, παρά τις βαριές απώλειες και τις αιματηρές μάχες, οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Παρασκοβίιφκα», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Για περισσότερους από έξι μήνες, Βάγκνερ και  ρωσικός Στρατός προσπαθούν να καταλάβουν την Μπακχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη περιορισμένης στρατηγικής σημασίας αλλά που έχει αποκτήσει μεγάλη συμβολική σημασία λόγω της διάρκειας και της σκληρότητας των μαχών.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να περικυκλώσουν την Μπακχμούτ και κατάφεραν να αποκλείσουν αρκετούς δρόμους προς την πόλη, ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων εκεί.

https://twitter.com/Danielkalombo/status/1626652837949149190

Η Παρασκοβίιφκα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης Μπακχμούτ, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη βομβαρδισμένη πόλη με το Σιβέρσκ.

Η αναφορά του Πριγκόζιν σήμερα σε «μπλόκο πυρομαχικών» φαίνεται να αποτελεί δημόσια κριτική στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγορεί για υλικοτεχνική αναποτελεσματικότητα, εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του αρχηγού της Βάγκνερ και της στρατιωτικής διοίκησης.

Τη Δευτέρα, η ομάδα Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την Κράσνα Χόρα, μια μικρή πόλη κοντά στην Παρασκοβίιφκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.