ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

WSJ: «Ο Β.Ζελένσκι θυσίασε χιλιάδες κληρωτούς στο Μπάκχμουτ για να σωθούν οι εκπαιδευμένες από την Δύση ταξιαρχίες για την τελική αντεπίθεση»

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας

WSJ: «Ο Β.Ζελένσκι θυσίασε χιλιάδες κληρωτούς στο Μπάκχμουτ για να σωθούν οι εκπαιδευμένες από την Δύση ταξιαρχίες για την τελική αντεπίθεση»

Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal ( WSJ ) με τίτλο «36 ώρες στο Μπαχμούτ: Ο απελπισμένος αγώνας μιας μονάδας για να σταθεί απέναντι στους Ρώσους» με βάση το οποίο η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία οδηγούσε νέους στρατιώτες στον αφανισμό μετά από εντολή του Β.Ζελένσκι για να προστατευτούν οι εναπομείνασες εκπαιδευμένες ουκρανικές μονάδες για όποτε και αν τελικά λάβει χώρα η περίφημη ουκρανική αντεπίθεση.

Μόλις με λίγες εβδομάδες εκπαίδευσης, οι νεαροί άνδρες που απήχθησαν με την βία στον δρόμο ή στα σούπερ μάρκετ των χωριών και των πόλεων από τις στρατονομικές αρχές του Ζελένσκι, ρίχτηκαν στην «μηχανή κρέατος» του Μπάκχμουτ!

Στο ίδιο το άρθρο, αναφέρεται ότι η ουκρανική ηγεσία έστειλε τους νέους και άπειρους στρατιώτες στο «καυτό» Μπάκχμουτ, όπου οι νεαροί άνδρες «πέθαναν μαζικά, προκειμένου οι πιο έμπειροι και καλύτερα εκπαιδευμένοι στρατιώτες να προφυλαχθούν για άλλες επιθέσεις κατά της Ρωσίας»

Γράφει η WSJ :

«Για να συντηρηθούν οι εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από την Δύση ταξιαρχίες για μια άλλη επίθεση, και με πολλούς από τους επαγγελματίες στρατιώτες της Ουκρανίας ήδη νεκρούς, το Κίεβο έστειλε αναλώσιμους στρατιώτες και μονάδες εδαφικής άμυνας στην μάχη, μερικές φορές με αποσπασματική εκπαίδευση και (πρόχειρο) εξοπλισμό».

H ρωσική ομάδα Wagner δημοσίευσε τον απολογισμό των απωλειών των Ουκρανών αλλά και των Δυτικών μισθοφόρων που πολέμησαν επί εννέα μήνες στο Μπάκχμουτ προκαλώντας μεγάλες απώλειες και στις ρωσικές δυνάμεις.

Αντίθετα, το Κίεβο έχει χάσει κρίσιμο εξοπλισμό, πόρους και πολλές χιλιάδες άνδρες σε μία μάχη που αν η πόλη του Μπάκχμουτ δεν είναι στρατηγικής σημασίας όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί, τότε κακώς επέμεναν να την υπερασπιστούν.

Αν είναι στρατηγικής σημασίας όπως λένε οι Ρώσοι και όλοι οι σοβαροί αναλυτές, τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις οι Ουκρανοί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να αναπληρώσουν προσωπικό και εξοπλισμό.

Σκοτώθηκαν πάνω από 57.οοο Ουκρανοί στρατιώτες και 6.500 Δυτικοί μισθοφόροι!

Τραυματίστηκαν ακόμα 85.000 Ουκρανοί.

Καταρρίφθηκαν πάνω από 50 ελικόπτερα και αεροσκάφη της ουκρανικής Αεροπορίας.

Έπεσαν στα χέρια της Wagner περίπου 35.000 όπλα ενώ καταστράφηκαν 10.000 παντός είδους οπλικών συστημάτων των ουκρανικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι το Μπάκχμουτ εξοπλίζονταν από τους Ουκρανούς επί εννέα συνεχόμενα έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά την στρατηγική του τοποθεσία, το Μπάκχμουτ είναι κόμβος για τρεις σιδηροδρομικές γραμμές και τέσσερις αυτοκινητοδρόμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.