ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Mπάκχμουτ: Τρομακτικές οι απώλειες Ουκρανών και Δυτικών μισθοφόρων μετά από μάχες 9 μηνών

Για ποιο λόγο σκοτώθηκαν τόσες πολλές χιλιάδες άνδρες και από τις δύο πλευρές

Mπάκχμουτ: Τρομακτικές οι απώλειες Ουκρανών και Δυτικών μισθοφόρων μετά από μάχες 9 μηνών

H ρωσική ομάδα Wagner δημοσίευσε τον απολογισμό των απωλειών των Ουκρανών αλλά και των Δυτικών μισθοφόρων που πολέμησαν επί εννέα μήνες στο Μπάκχμουτ προκαλώντας μεγάλες απώλειες και στις ρωσικές δυνάμεις.

Απώλειες όμως που κυρίως τις έχουν υποστεί οι δυνάμεις της Wagner που αποτελούνται από εθελοντές. Ο ρωσικός Στρατός επί της ουσίας έχει μείνει ανέπαφος.

Αντίθετα το Κίεβο έχει χάσει κρίσιμο εξοπλισμό, πόρους και πολλές χιλιάδες άνδρες σε μία μάχη που αν η πόλη του Μπάκχμουτ δεν είναι στρατηγικής σημασίας όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί, τότε κακώς επέμεναν να την υπερασπιστούν.

Αν είναι στρατηγικής σημασίας όπως λένε οι Ρώσοι και όλοι οι σοβαροί αναλυτές, τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις οι Ουκρανοί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να αναπληρώσουν προσωπικό και εξοπλισμό.

Συνολικά ηττήθηκαν 21 ουκρανικές ταξιαρχίες. 10 από αυτές έχουν χάσει την μαχητική τους ικανότητα, δηλαδή δεν είναι σε θέσει να επιχειρούν.

Σκοτώθηκαν πάνω από 57.οοο Ουκρανοί στρατιώτες και 6.500 Δυτικοί μισθοφόροι!

Τραυματίστηκαν ακόμα 85.000 Ουκρανοί.

Καταρρίφθηκαν πάνω από 50 ελικόπτερα και αεροσκάφη της ουκρανικής Αεροπορίας.

Έπεσαν στα χέρια της Wagner περίπου 35.000 όπλα ενώ καταστράφηκαν 10.000 παντός είδους οπλικών συστημάτων των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Wagner δεν αναφέρει τις δικές της απώλειες αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των Ρώσων έχουν πέσει οι μεγαλύτερες αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών τoυ κόσμου. που βρίσκονταν μέσα στα αλατωρυχεία του Σολεντάρ.

Να σημειωθεί ότι το Μπάκχμουτ εξοπλίζονταν από τους Ουκρανούς επί εννέα συνεχόμενα έτη.

Σε ότι αφορά την στρατηγική του τοποθεσία, το Μπάκχμουτ είναι κόμβος για τρεις σιδηροδρομικές γραμμές και τέσσερις αυτοκινητοδρόμους.

Στην πραγματικότητα μοίραζε πυρομαχικά σε όλες τις ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο του Ντόνμπας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.