ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χωρίς αποτέλεσμα η ουκρανική αντεπίθεση μέχρι στιγμής: Βαριές απώλειες για το Κίεβο και μηδαμινά κέρδη στο πεδίο της μάχης

Επανάληψη του «Κουρσκ» και των «Αρδενών» του Β' ΠΠ

Χωρίς αποτέλεσμα η ουκρανική αντεπίθεση μέχρι στιγμής: Βαριές απώλειες για το Κίεβο και μηδαμινά κέρδη στο πεδίο της μάχης

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις ημέρες και με βάση τα όσα έχουν φανεί στις πρώτες μάχες που είχαν αρνητική έκβαση για τους Ουκρανούς τείνει να εξελιχθεί σε επανάληψη των μαχών του «Κουρσκ» και της «αντεπίθεσης των Αρδενών» του Β’ ΠΠ.

Δηλαδή έχουμε επανάληψη των καταστάσεων των δύο αυτών μαχών σε σύγχρονη εκδοχή.

Πρώτον, οι Ρώσοι δημιούργησαν στο σύνολο της γραμμής επαφής αρκετούς θύλακες τύπου «Κουρσκ», δηλαδή βαριά οχυρωμένες τοποθεσίες με πολυεπίπεδες κύριες, εναλλακτικές και συμπληρωματικές γραμμές άμυνας, τις οποίες χρησιμοποιούν ως «δόλωμα» για τις δυνάμεις του Κιέβου ώστε να επιχειρήσουν διείσδυση, η οποία θα καταστραφεί από μαζικά διασταυρούμενα ρωσικά πυρά.

Οι Ρώσοι σκοπίμως πραγματοποιούν τοπικές υποχωρήσεις ώστε οι Ουκρανοί να θεωρήσουν πως κάτι κερδίζουν και να τους ακολουθήσουν στο εσωτερικό του θύλακα όπου και εξουδετερώνονται.
Αυτό το οποίο καταφέρνουν οι Ρώσοι είναι να αναγκάζουν τους Ουκρανούς να αναλώνουν τις τελευταίες εφεδρείες τους σε έμψυχο και άψυχο υλικό χωρίς να έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ό,τι ακριβώς είχε συμβεί στο κουρ το 1943. Όταν η μάχη αυτή τελείωσε οι Γερμανοί πλέον είχαν αναλώσει όλες τους εφεδρείες και οι Σοβιετικοί είχαν αναλάβει την πολεμική πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι και την είσοδο τους στο Βερολίνο.

Δεύτερον, έχουμε επανάληψη τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες και των γεγονότων που συνέβησαν στην αντεπίθεση των Αρδεννών το 1944.

Τότε οι Γερμανοί είχαν καταφέρει να προωθηθούν τις πρώτες ημέρες με μία ορμητική αντεπίθεση, εν συνεχεία όμως οι απώλειες που είχαν δεν μπορούσαν να αναπληρωθούν ενώ τα καύσιμα και τα πυρομαχικά ξεκίνησαν να λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Με λίγα λόγια διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας των Αμερικανών και δεν μπόρεσαν να περάσουν την δεύτερη γραμμή άμυνας.

https://twitter.com/itsmecalcifer1/status/1666692402885677056

Ακόμα κι αν οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρουν να σπάσουν μια γραμμή άμυνας λόγω της τοπικής υπεροχής σε στρατιώτες και οπλισμό, έχουν τρομερές απώλειες.

Που οφείλεται λοιπόν αυτή η αφελής τακτική των Ουκρανών; Στην προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ και της Δύσης που παρουσιάζουν τους Ρώσους στρατιώτες ως άχρηστους, ανεκπαίδευτους και λίγο-πολύ δειλούς.

Αυτό αποδείχτηκε αυτές τις μέρες ότι δεν ισχύει, οι Ρώσοι έμειναν στις γραμμές τους, πολεμούν, έχουν ηθικό και μάλιστα δείχνουν να διαθέτουν και στρατιωτική ευφυΐα.

Με λίγα λόγια οι Ουκρανοί πείστηκαν από τη δική τους προπαγάνδα ότι απλώς θα «κλωτσήσουν» την πόρτα και θα μπουν μέσα.

Αυτό μπορεί να κόστισε στην Ουκρανία οποιαδήποτε πιθανότητα νίκης αυτό το καλοκαίρι.Ακόμα είναι νωρίς βέβαια, αλλά οι αντεπιθέσεις νωρίς πρέπει να παράγουν αποτελέσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ασφυξία της πραγματικότητας μπορεί να κοστίσει στην Ουκρανία μεγάλη λαϊκή υποστήριξη για την πολεμική προσπάθεια της, τόσο στη Δύση όσο και στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.