ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χούθι προς Ευρώπη: «Μην παίζετε με τη φωτιά – Οποιαδήποτε ηλιθιότητα διαπράττετε θα επηρεάσει τα πλοία σας»

Μετά από την ανακοίνωση της ΕΕ για την «Επιχείρηση Ασπίδες» για την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Χούθι προς Ευρώπη: «Μην παίζετε με τη φωτιά – Οποιαδήποτε ηλιθιότητα διαπράττετε θα επηρεάσει τα πλοία σας»

Οι Χούθι, σήμερα Τρίτη (20/2), μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ναυτική αποστολή «Επιχείρηση Ασπίδες» για την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα απείλησαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας των ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η «Επιχείρηση Ασπίδες» έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι με βάση την απόφαση, το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή ενώ την διοίκηση στο πεδίο αναλαμβάνει η Ιταλία. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση προέρχονται από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τηνΙσπανία, τοΒέλγιο και τη Δανία.

«Λέμε στους Ευρωπαίους, μην παίζετε με τη φωτιά, δεν χρειάζεται να στηρίξετε τις ΗΠΑ στην προστασία της ‘’κατοχικής οντότητας’’ (προστασία των ισραηλινών πλοίων)», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αλ Χούθι, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου σε ανακοίνωσή του.

«Οποιαδήποτε ηλιθιότητα διαπράττετε θα επηρεάσει τα πλοία και τη ναυσιπλοΐα σας (στην Ερυθρά Θάλασσα), σας προειδοποιήσαμε», ανέφερε επίσης ο Αλ Χούθι.

«Η παρουσία σας αυξάνει τη στρατιωτικοποίηση της Ερυθράς Θάλασσας… και θα επηρεάσει την αλυσίδα προμηθειών τροφίμων στις αγορές στις χώρες σας», πρόσθεσε.

Οι Χούθι στοχεύουν φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την κλιμάκωση της έντασης λόγω των κοινών επιδρομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, η φιλοϊρανική ομάδα δήλωσε ότι θεωρεί πλέον όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.