ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο! Πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ελλάδας, στην Ευρωβουλή!

Παραδοχή του Ισραηλινού ΥΠΑΜ για απώλειες: «Κάνουμε σημαντική πρόοδο αλλά πληρώνουμε βαρύ τίμημα»

Επιβεβαίωσαν το πολύνεκρο χτύπημα στον καταυλισμό Jabaliya: «Ήταν κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς»

Παραδοχή του Ισραηλινού ΥΠΑΜ για απώλειες: «Κάνουμε σημαντική πρόοδο αλλά πληρώνουμε βαρύ τίμημα»

Ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε ότι ο «ισραηλινός στρατός έχει καταγράψει σημαντικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά πληρώνει επίσης βαρύ τίμημα».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τίμημα από την πλευρά του Ισραήλ και μάλιστα βαρύ, ανατρέποντας τα όσα μέχρι τώρα ανέφερε η επίσημη πολιτική ηγεσία που έδειχνε μόνο απώλειες των μαχητών της Χαμάς.

Ο Γκαλάντ, μιλώντας σε στελέχη της αεροπορίας, δήλωσε ότι «αναπτύσσουμε δυνάμεις σε μεγάλη κλίμακα, βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι γίνονται μάχες στη Γάζα και ότι «τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης είναι πολύ σημαντικά».

Δυστυχώς, όπως πρόσθεσε, «στον πόλεμο υπάρχουν και τα τιμήματα και το τίμημα την τελευταία ημέρα ήταν βαρύ. Παρά το γεγονός αυτό, είμαστε επίσης αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε».

Νωρίτερα την Τρίτη, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν δείχνουν να αποτυπώνουν την πραγματικότητα και η δήλωση του ΥΠΑΜ μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι μάχες σε ένα τόσο πυκνοδομημένο συγκρότημα σημαίνει ότι το Ισραήλ που επιχειρεί την εισβολή θα έχει απώλειες.

Τόνισαν ακόμη ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα «στρατιωτικό οχυρό» της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και σκότωσαν περίπου 50 τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των σημερινών επιχειρήσεων.

«Οι δυνάμεις πεζικού και άρματα μάχης, υπό την ηγεσία της Ταξιαρχίας Givati, κατέλαβαν το συγκρότημα στη δυτική Τζαμπαλίγια, το οποίο χρησιμοποιείται από το τάγμα Τζαμπαλίγια της Χαμάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

 «Το συγκρότημα περιλαμβάνει σήραγγες και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και χώρους αποθήκευσης όπλων. Αφού κατέλαβαν την τοποθεσία, τα στρατεύματα εντόπισαν και αργότερα κατέστρεψαν τις εισόδους σε σήραγγες και όπλα, με τη βοήθεια της Αεροπορίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η οργάνωση δεν απάντησε στους ισχυρισμούς του IDF οι οποίοι έρχονται λίγη μόνο ώρα αφότο το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε στην προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.