ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λωρίδα της Γάζας: Αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια – Μιλούν για εκατοντάδες τραυματίες

Κατεδαφίστηκαν 20 κτίρια

Λωρίδα της Γάζας: Αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια – Μιλούν για εκατοντάδες τραυματίες

Για αεροπορική επίθεση από το Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, κάνει λόγο η παλαιστινιακή πλευρά. 

Αξιωματούχοι του νοσοκομείου της Γάζας δήλωσαν ότι έχουν δει τουλάχιστον 50 νεκρούς, με το Υπουργείο Υγείας να κάνει λόγο για 100 νεκρούς μέχρι στιγμής και το Υπουργείο Εσωτερικών για 400 νεκρούς και τραυματίες συνολικά.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η επίθεση συναγωνίζεται την προηγούμενη επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli και ότι ένα ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών έχει καταστραφεί.

Ο καταυλισμός «καταστράφηκε ολοσχερώς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς» ανέφερε ο διευθυντής πολιτικής άμυνας της Γάζας.

«Αυτά τα κτίρια στεγάζουν εκατοντάδες πολίτες. Πρόκειται για την τελευταία σφαγή που προκάλεσε η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Άχμαντ αλ-Καλούτ στους δημοσιογράφους έξω από ένα νοσοκομείο στο Χαν Γιουνίς.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα για να σταματήσει το Ισραήλ πριν να είναι πολύ αργά».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων αεροπλάνα έριξαν 6 βόμβες στον καταυλισμό και σκόρπισαν τον θάνατο.

Παρότι από τον προσφυγικό καταυλισμό δεν έχουν προκύψει αξιοσημείωτες επιθέσεις, τουλάχιστον δεν δηλώθηκαν από τον Ισραηλινό Στρατό ή τις Παλαιστινιακές οργανώσεις, ο Ισραηλινός Στρατός θέλησε να ισοπεδώσει την Τζαμπάλια για να εξασφαλίσει πως θα περάσει στην Λεωφόρο Σαλάχ αλ-Ντιν χωρίς αντίσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ισοπεδώθηκε και η περιοχή δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο αλ-Καραμά όπως και στην περιοχή αλ-Τουάμ. Ίσως να πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχείρηση με εισβολή μεγάλων τμημάτων του στρατού, με σκοπό να δημιουργήσαουν βάσεις από όπου θα εκκινούν επιδρομές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.