Όταν μίλησε ο Πιερρακάκης, σίγησε ο Τραμπ. Έτσι απλά...

Επιστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ για «πιθανή επικείμενη πυροδότηση ραδιενεργού βόμβας από το καθεστώς του Κιέβου»

«Θα θεωρήσουμε τη χρήση της "βρώμικης βόμβας" από το καθεστώς του Κιέβου ως πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας»

Επιστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ για «πιθανή επικείμενη πυροδότηση ραδιενεργού βόμβας από το καθεστώς του Κιέβου»

Έκκληση στον ΟΗΕ να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει «βρώμικη» βόμβα στο πολεμικό μέτωπο απευθύνει η Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να επιμένει ότι το Κίεβο προτίθεται να ενεργοποιήσει ραδιενεργό βόμβα συμβατικής πυροδότησης, την λεγόμενη «βρώμικη βόμβα» προκειμένου να κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κάνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Η Μόσχα έστειλε επιστολή με λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς της για το Κίεβο στα Ηνωμένα Έθνη αργά τη Δευτέρα και διπλωμάτες είπαν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει το θέμα σε κλειστή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη.

«Θα θεωρήσουμε τη χρήση της “βρώμικης βόμβας” από το καθεστώς του Κιέβου ως πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας», είπε ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στο Συμβούλιο Ασφαλείας στην επιστολή, που είδε το Reuters.

«Καλούμε τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εμποδίσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε πληροφορίες ότι «αυτή η πρόκληση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και δυτικών κρατών».

«Η Ρωσία προτρέπει τα δυτικά κράτη να ασκήσουν την επιρροή τους στο καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να εγκαταλείψει τα επικίνδυνα σχέδια του που απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» υποστήριξε ο Nebenzya.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βασίλι Νεμπένζια επισημαίνει ότι «εν μέσω της εκστρατείας αντιρωσικής προπαγάνδας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει σκοπό, ούτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία».

Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα: Ο επικεφαλής των στρατευμάτων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας της Ρωσίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, σε μια ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προετοιμάζονται να εργαστούν υπό ραδιενεργό μόλυνση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.