ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ουκρανική επίθεση στην Κριμαία συνετρίβη εν τη γενέσει της – Αιχμαλωτίστηκε ο διοικητής των Ουκρανών

Κατάφεραν να φωτογραφηθούν με την ουκρανική σημαία λίγο πριν βομβαρδιστούν

Ουκρανική επίθεση στην Κριμαία συνετρίβη εν τη γενέσει της – Αιχμαλωτίστηκε ο διοικητής των Ουκρανών

Αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Κριμαίας, πραγματοποίησε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ οι οποίοι είχαν ως αποστολή την ανάρτηση της ουκρανικής σημαίας στην χερσόνησο για να δείξουν πως ανήκει στο Κίεβο.

Το Κίεβο ισχυρίζεται πως τα κατάφερε αλλά επρόκειτο για μία συμβολική ενέργεια χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η ουκρανική δύναμη έτυχε «θερμής» υποδοχής από ρωσικές ομάδες ασφαλείας και υπέστη σοβαρές απώλειες ενώ ο επικεφαλής της και μέλος της ουκρανικής GUR (Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών) αιχμαλωτίστηκε από τους Ρώσους.

Κατά την ανάκριση ομολόγησε τον σκοπό της αποστολής τους.

Η ημερομηνία της ουκρανικής επιδρομής δεν έχει προσδιοριστεί, άλλες πηγές λένε ότι έγινε σήμερα και άλλες τις προηγούμενες ημέρες.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών αποκάλυψε με δημοσίευση βίντεο την ουκρανική επιχείρηση και προσπάθησε να την παρουσιάσει ως «επιτυχία», λέγοντας μάλιστα πως «είχαμε απώλειες αλλά οι Ρώσοι είχαν περισσότερες».

Ωστόσο, η αιχμαλωσία ενός στελέχους της GUR δείχνει άλλα πράγματα.

 Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την χρήση τζετ σκι και ταχύπλοου σκάφους.

Ο εντοπισμός τόσο μικρών στόχων από τους Ρώσους δείχνει ότι έχουν αναπτύξει τα κατάλληλα συστήματα προειδοποίησης.

Οι Ουκρανοί ήθελαν να έχουν μία έστω συμβολική επιτυχία καθώς τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά γι΄αυτούς σε όλα τα μέτωπα.

Η Κριμαία έχει γίνει πολλές φορές στόχος των Ουκρανών τους τελευταίους μήνες και το Κίεβο επιχειρεί να δημιουργήσει ανασφάλεια στους κατοίκους της χερσονήσου.

https://twitter.com/Archer83Able/status/1709562674390950175

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Κριμαίας σε απατήσεις τους στο Vox, λένε πως είναι Ρώσοι και όταν λένε οι Ουκρανοί ότι θέλουν να τους «ελευθερώσουν» εννοούν να τους διώξουν από την γη τους και τα σπίτια τους.

O πληθυσμός της Κριμαίας ήταν ρωσικός κατά μεγάλη πλειοψηφία από πριν από το 2014.

Οι Ουκρανοί αυτό δεν το δέχονται (όπως και οι Δυτικοί) και λένε ότι πρόκειται για Ρώσους εποίκους και πρέπει να αποχωρήσουν τώρα από την χερσόνησο γιατί όταν επιστρέψουν θα τους εκδιώξει το Κίεβο με κάθε μέσο και τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.