ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εποχές Όργουελ: Εγκαθιστούν σύστημα οπτικής και ηχητικής παρακολούθησης των πολιτών σε κάθε αστυνομικό με διαταγή της ΕΛ.ΑΣ.

Απόφαση που θέτει κορυφαία ζητήματα δημοκρατίας μετα το κρούσμα της Palantir - Πού θα καταλήγουν οι πληροφορίες που θα συλλέγονται;

Εποχές Όργουελ: Εγκαθιστούν σύστημα οπτικής και ηχητικής παρακολούθησης των πολιτών σε κάθε αστυνομικό με διαταγή της ΕΛ.ΑΣ.

Μια απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η οποία παρουσιάζεται στην σχετική διαταγή μετατρέπει όλους τους αστυνομικούς σε κινητές μονάδες παρακολούθησης και μετάδοσης εικόνας και ήχου σε κεντρικούς σέρβερ, προφανώς του υπουργείου.

Όμως αυτή η απόφαση φέρνει μνήμες της αντίστοιχης υπόθεσης της εταιρείας Palantir (ιδιοκτησίας πρώην διοικητή της CIA) όταν με αντάλλαγμα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων, η εταιρεία είχε δημιουργήσει το πρόγραμμα «Πανοπτικόν» ειδικά για το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με περιεχόμενο που αφορούσε την πανδημία και τις πιθανές αντιδράσεις των πολιτών στα μέτρα απαγόρευσης.

Δημοσίευμα του Spiegel είχε προκαλέσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για τις σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την συγκεκριμένη εταιρεία την οποία το περιοδικό υποστηρίζει ότι συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και η οποία έλαβε τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών (τα επίσημα στοιχεία ήταν για 150.000 πολίτες).

Μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί, η κυβέρνηση, τουλάχιστον επίσημα, είχε ακυρώσει τη σύμβαση με την Palantir.

Ουσιαστικά όσα περιέχει η διαταγή κατωτέρω εισάγεται ένας “Μεγάλος Αδελφός” σε όλο το κέντρο της Αθήνας και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα περιοριστεί εκεί.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδού τι αναφέρει η διαταγή:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.