Διπλή δολοφονία στη Σαλαμίνα: Ελεύθερος αφέθηκε ο βασικός κατηγορούμενος – Αρνείται τα πάντα

Διπλή δολοφονία στη Σαλαμίνα: Ελεύθερος αφέθηκε ο βασικός κατηγορούμενος – Αρνείται τα πάντα

Χθες Τρίτη 27 Ιουλίου απολογήθηκε το ένα από τα τα τρία άτομα εις βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις από την τακτική ανακρίτρια του Πειραιά για το διπλό έγκλημα στη Σαλαμίνα, που σημειώθηκε πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον βασικό κατηγορουμένου της υπόθεσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθες σήμερα η απολογία του και τα όσα υποστήριξε ενώπιον των ανακριτικών αρχών για τη δολοφονία του ο Γιώργου Μπάκα και της Νατάσσας Απέργη.

​​​​​​​Σήμερα πρόκειται να απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος- φερόμενος ως συνεργός- ενώ αύριο το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου πειραια θα περάσει η τρίτη κατηγορούμενη.

Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους φέρεται να είναι ζευγάρι και όλοι τους δούλευαν στο ίδιο μπαρ όπου εργαζόταν περιστασιακά ο 27χρονος Γιώργος Μπάκας, ο οποίος και βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στην παραλία Φανερωμένη της Σαλαμίνας, ενώ το πτώμα της συντρόφου του, της 22χρονης Νατάσσας Απέργη, μητέρας ενός δίχρονου κοριτσιού, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η απολογία του

Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες εις εμέ κατηγορίες και διατρανώνω την πλήρη αθωότητά μου. Σας δηλώνω ότι τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν εις στο πρόσωπό μου και τα οποία αποτελούν μέρος της υπό κρίση δικογραφίας δεν αποτυπώνονται σε καμία περίπτωση αληθώς και ουδεμία σχέση έχουν με τα αληθή τεκταινόμενα. Παραποιείται, δε, σφόδρα η αλήθεια και επιφυλάσσομαι επί παντός νομίμου δικαιώματός μου κατά οιουδήποτε είχε εμπλοκή στην παραποίηση αυτή, ή και σε οποιαδήποτε προσπάθεια με ψεύδη και συκοφαντίες συσχέτισης μου με την εν λόγω κατηγορία», ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του στην ανακρίτρια και συνέχισε:

​​​​​​​«Ειδικότερα, κατηγορούμαι ότι στις 25/07/2011, στη Σαλαμίνα και εντός του χρονικού διαστήματος από 01: 00 π. μ. έως 03: 00 π. μ., ευρισκόμενος μαζί με τον φερόμενο ως συνεργό μου Νεκτάριο Μπούζο και κατόπιν πληροφοριών που έλαβα από την επίσης φερόμενη ως συνεργό μου, Αμαλία Χατζηγεωργίου, προέβην στην με πρόθεση τέλεση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή κατά των Γεωργίου Μπάκα και Αναστασίας Απέργη.

​​​​​​​Ουδέποτε τέλεσα το ως άνω αναφερόμενο αδίκημα, ουδέποτε και ουδενί τρόπω δεν προέβην σε ανθρωποκτόνο δράση και με καμία συνδρομή, υλική και ψυχική από τους Νεκτάριο Μπούζο και Αμαλία Χατζηγεωργίου, ουδεμία, δε, εν γένει εμπλοκή μου εμφαίνεται από άλλο προσκομισθέν πρόσφορο στοιχείο. Οι δε ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις βρίθουν ανακριβειών, ψευδών και συκοφαντιών και αρνούμαι εν συνόλω την παραμικρή στοιχειοθετησθείσα εμπλοκή μου αλλά και των ανωτέρω αναφερομένων.»

Στην απολογία του επισήμανε ακόμη πως ακόμη πως: «Κάθε βράδυ, όπως συνήθιζα και χωρίς αποκλίσεις, μετέφερα την σύντροφό μου, Αμαλία Χατζηγεωργίου, στην εργασία της, ήτοι στο κλαμπ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ PLUS, έπειτα μετέβαινα στη δική μου, στο μαγαζί ΣΑΝΤΕ και περί το τέλος της βάρδιας της, η οποία ήταν από τις 18: 00 μ. μ. έως τις 06: 00 π. μ., πέρναγα και την έπαιρνα, ώστε να γυρίσουμε την οικεία μας, Εργατικές Κατοικίες 26, μαζί.

​​​​​​​Το βράδυ της 25/07/2011 δεν αποτέλεσε ουδεμία εξαίρεση, καθώς φεύγοντας από το ΣΑΝΤΕ από κοινού με το Νεκτάριο Μπούζο με το αμάξι μου, μεταβήκαμε αμφότεροι στο κλαμπ Βασιλείου περί τις 02: 30 με 03: 00 π. μ., στο οποίο και μείναμε μέχρι τις 05: 30 π. μ., προκειμένου να περιμένω τη σύντροφό μου να τελειώσει την εργασία της.

Διατηρώ μια επιφύλαξη για το αν μεταβήκαμε αμφότεροι, εγώ και ο Νεκτάριος Μπούζος, στο κλαμπ Βασιλείου με το όχημά μου ή ο τελευταίος έφυγε με το μηχανάκι του και εγώ με το αμάξι μου και περάσαμε από το σπίτι του, ώστε να αφήσει το μηχανάκι και εν συνεχεία να μεταβούμε με το αμάξι μου αμφότεροι στην εργασία της συντρόφου μου.

​​​​​​​Μια τέτοια επιφύλαξη είναι απόλυτα δικαιολογημένη, ως καθίσταται σαφές, να διατυπώνεται από την πλευρά μου, τόσο για την εν λόγω λεπτομέρεια, όσο και για τα χρονικά πλαίσια που αναφέρω, δίνοντας περιθώριο περί τα τριάντα λεπτά, καθώς έχουν πλέον παρέλθει δέκα έτη από τα υπό κρίση τεκταινόμενα και αδυνατώ να ανασύρω από τη μνήμη μου λεπτομέρειες, ως και κάθε άνθρωπος ήθελε ζητηθεί να θυμηθεί έπειτα από τόσα έτη, γεγονός, βέβαια, που άπτεται και των μαρτυρικών καταθέσεων, στις οποίες θα αναφερθώ εκτενέστατα εν συνεχεία.

​​​​​​​Ουδέποτε, από κανέναν και με κανένα τρόπο δεν περιήλθε εις γνώσιν μου η τοποθεσία που θα βρισκόταν ο φίλος μου, Γεώργιος Μπάκας με την Αναστασία Απέργη, για το δε γεγονός της ανθρωποκτονίας του Γεωργίου Μπάκα ενημερώθηκα από την σύντροφό μου, Αμαλία Χατζηγεωργίου, περί τις μεσημεριανές ώρες την επόμενη μέρα, αγνοώντας το τι είχε συμβεί μέχρι στιγμής».

Ο κατηγορούμενος στάθηκε και στη έλλειψη μαρτύρων που τον εμπλέκουν με το έγκλημα:

«Προτού υπεισέλθω στην αποδόμηση των ένορκων μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς είναι και οι μοναδικές που με εμπλέκουν με το έγκλημα, για το οποίο σε

​​​​​​​Εσάς απολογούμαι σήμερον, επισημαίνω εναργώς ότι ουδείς αυτόπτης μάρτυρας υφίσταται ώστε να με καταδείξει ως υπαίτιο της εις εμέ αποδιδόμενης κατηγορίας και ουδέν δακτυλικό μου αποτύπωμα ή άλλο πρόσφορο και ενοχοποιητικό περί το πρόσωπό μου στοιχείο ανευρέθη.

Επιπρόσθετα, από πουθενά δεν προέκυψε ότι το φυσίγγι, όπως ξεκάθαρα δηλώνεται από τη δικογραφία, που ανευρέθη στον τόπο του εγκλήματος ανήκει σε όπλο ευρισκόμενο υπό την κατοχή μου και ουδεμία ταυτοποίησή ή συσχέτισή μου έλαβε χώρα με οιοδήποτε στοιχείο δυνάμενο να με καταστήσει εμπλεκόμενο, πολλώ δε μάλλον υπαίτιο του προς ανάκριση εγκλήματος.

Ουδέποτε βρέθηκε γενετικό μου υλικό DNA ή άλλο ταυτοποιήσιμο με εμένα στοιχείο, σε κανένα από τα εξεταζόμενα δείγματα από τον τόπο του τελεσθέντος εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ουδέν δυνάμενο να με εμπλέξει στοιχείο, αποτύπωμα, γενετικό μου υλικό ανευρέθη ούτε στο σκουλαρίκι σε σχήμα λευκής καρδιάς, ούτε στις τρίχες από τα μαλλιά της Αναστασίας Απέργη, ούτε και στην τσιμεντένια πλάκα που φέρονται να βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος.

Επί των ευρεθέντων υπό την κατοχή μου όπλων: Όπως καταθέτει επί της από 16/07/2021 κατάθεσής του ο αστυνομικός Πάρσαλης Γιέβγκεν, όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί στην οικία μου και με ρώτησαν αν υπήρχε κάτι παράνομο στο σπίτι, εγώ ο ίδιος του απάντησα πως δεν υπήρχαν ναρκωτικά αλλά όπλα στο πατάρι και τα οποία ανήκαν στον πατέρα μου, γεγονός που μπορεί και η μητέρα μου να Σας πιστοποιήσει.

​​​​​​​Συνεργαζόμενος πλήρως με τις αρχές, τους υπέδειξα το πατάρι και τα όπλα. Για ποιο λόγο να πράξω ως έπραξα αν ήμουν ένοχος για το οτιδήποτε και μόνος μου να παραδεχθώ την ύπαρξη των όπλων, καίτοι αυτά δεν είναι δικά μου; Επιπρόσθετα καμία ταυτοποίηση των όπλων αυτών με εκείνου που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση του εγκλήματος δεν συντελέσθηκε και η οποία δύναται να με καταδείξει ως εμπλεκόμενο στο έγκλημα, πολλώ δε μάλλον ως δράστη αυτού ενώ κατέστη σαφές ότι πρόκειται για διαφορετικού τύπου φυσίγγια από αυτά που ανευρέθησαν εις την οικία μου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαφορετικής μάρκας φυσιγγίων, γεγονός που δηλώνει την παντελή ανυπαρξία εμπλοκής μου στην υπό κρίση υπόθεση», ήταν μέρος της απολογίας του

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ιωάννης Γλύκας τόνισε ότι: «Η αποδιδόμενη στους εντολείς μου κατηγορία εδράζεται σε ελεγχόμενες εκτιμήσεις χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε ένδειξη συμμετοχής αυτών στην πολυετή προανακριτική και ανακριτική έρευνα.

​​​​​​​Έλαβε χώρα μια ιδιωτική έρευνα, η οποία επιχείρησε να εδραιώσει αβάσιμα και ασύνδετα συμπεράσματα στο βωμό της δήθεν εξιχνίασης πλήττοντας βάναυσα την αξιοπρέπεια δύο νέων ανθρώπων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή του ειδεχθούς εγκλήματος στάθηκαν αρωγοί στο έργο των Αρχών.

Η δικαίωση του ενός βασικού κατηγορουμένου αποτέλεσε μονόδρομο με την επιβολή μόνο του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου! Αναμένουμε ανάλογη μεταχείριση και για την έτερη κατηγορούμενη!».

Το χρονικό της δολοφονίας

Το διπλό φονικό είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2011 στη Σαλαμίνα, δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του μοναστηριού της Παναγίας της Φανερωμένης.

​​​​​​​Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας 27 ετών εντοπίστηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, ενώ άφαντη παρέμενε η φίλη του που τον συνόδευε, η Νατάσα Απέργη 22 ετών.

Η Mercedes του θύματος ήταν στον παραθαλάσσιο χωματόδρομο που οδηγεί στο μοναστήρι της Φανερωμένης, πολύ κοντά στο λιμανάκι απ’ όπου τα φέρι- μπόουτ μεταφέρουν κόσμο και αυτοκίνητα από και προς το Μεγάλο Πεύκο.

​​​​​​​Το τζάμι πίσω από τον οδηγό ήταν λίγο ανοιχτό, ενώ του οδηγού κατεβασμένο. Το θύμα βρέθηκε στο πίσω κάθισμα γερμένο προς τη δεξιά πλευρά. Το κλειδί ήταν πάνω στη μίζα και γυρισμένο στην αναμονή.

Το τζάμι στην πλευρά του συνοδηγού εντοπίστηκε σπασμένο, από πυροβολισμό κυνηγετικής καραμπίνας. Τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση προς το δάσος, εντοπίστηκε μια μεγάλη κηλίδα με το αίμα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.