ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Μεσσηνία: « Μιλάμε για Ολοκαύτωμα»

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Μεσσηνία: « Μιλάμε για Ολοκαύτωμα»

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Μεσσηνία. Λίγο μετά τις 21:00 υπήρξε αναζοπύρωση στο πύρινο μέτωπο στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας.

Μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Αγιο Γεώργιο. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς την Κορώνη. «Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Με το τελευταίο φως της ημέρας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από νωρίς και παραμένουν τα επίγεια μέσα. Πιο συγκεκριμένα στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί

Όπως πρόσθεσε, «επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα, αλλά στην Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος».

Σχετικά με την συγκεκριμένη φωτιά, ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι»

Δήμαρχος Λίμνης: Μιλάμε για Ολοκαύτωμα – Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Για Ολοκαύτωμα έκανε λόγο ο δήμαρχος Λίμνης με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτηςστην περιοχή της Δάφνης και γρήγορα επεκτάθηκε στα διπλανά χωριά. Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 ενώ υπήρξαν εκκενώσεις χωριών και οικισμών. Πιο συγκεκριμένα εκκενώθηκαν ο Ρετσινόλακος και η Μουρτιά.

«Μιλάμε για ολοκαύτωμα στην περιοχή. Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καταστροφή είναι τεράστια καθώς καίγεται ένα υπέροχο δάσος ενώ κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά», είπε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο evima.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.