ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο 2015: Εκατομμύρια Αφγανοί έρχονται στην Ελλάδα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Νέο 2015: Εκατομμύρια Αφγανοί έρχονται στην Ελλάδα – Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Οι Ταλιμπάν έχουν πάρει πλέον υπό έλεγχο την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, κάτι που έχει σημάνει «συναγερμό» και στην Αθήνα, καθώς εκατομμύρια Αφγανοί εγκαταλείπουν τη χώρα και κατευθύνονται προς τη χώρα μας.

Η Αθήνα φοβάται ότι οι τελευταίες εξελίξεις, θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο κύμα Αφγανών προσφύγων προς την Τουρκία και από εκεί πιθανότατα στη χώρα μας.

Η Ελλάδα με επιστολή που έχει στείλει από τις 5 Αυγούστου έχει προειδοποιήσει ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία νέα μεταναστευτική κρίση, ανάλογη με εκείνη του 2015 και σημείωσε ότι κάτι πρέπει να γίνει για αν αποφευχθεί η μαζική φυγή των Αφγανών πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί η Τουρκία ώστε η γειτονική χώρα να μετριάσει τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη. Οι πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα κάνουν λόγο για περισσότερους από 500.000 Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να φύγουν από τη χώρα, ενώ σύμφωνα με το Politico αυτός ο αριθμός ανέρχεται σε 3 εκατ.

Την ίδια στιγμή στρατιωτικέ πηγές υπογραμμίζουν ότι το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι αν κλείσουν τα κενά ασφαλείας στο Αφγανιστάν, ενώ αναφέρουν ότι η κατάσταση αξιολογείται ώρα με την ώρα. Ήδη πάντως οι εικόνες των Αφγανών πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν κατά χιλιάδες να φύγουν από τη χώρα και να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Είμαστε μπροστά σε μία μεταναστευτική κρίση πολλαπλάσια του 2015 όπου 2,3 εκατομμύρια Σύροι πέρασαν από την Ελλάδα, καθώς οι Αφγανοί είναι πολύ περισσότεροι (45 εκατομμύρια), ενώ τα Ευρωπαϊκά κράτη δεν είναι διατεθειμένα να πάρουν μετανάστες στις χώρες τους, κάτι που φέρνει την Ελλάδα στο φάσμα της πληθυσμιακής εξαφάνισης!

Είναι σίγουρο ότι σε λίγες βδομάδες αν όχι ημέρες στα τουρκικά παράλια και στον Έβρο θα βρεθούν εκατομμύρια Αφγανοί έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ενεργοποιηθεί, ούτε φυσικά η ΕΕ.

Αν περιμένει να φτάσουν όλοι αυτοί απέναντι για να ενεργοποιηθεί θα είναι πολύ αργά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πρέπει να ενεργήσουν άμεσα εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εντός Ελλάδος θα πρέπει να συγκαλεστεί συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών και να εξασφαλιστεί εθνική συναίνεση για σκλήρυνση στάσης, ενώ θα πρέπει ήδη από σήμερα να ενισχύσουν τον φράχτη στον Έβρο και τις φρουρές όπως και τις περιπολίες του λιμενικού.

Εκτός Ελλάδας θα πρέπει να συγκαλέσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου θα πρέπει να προειδοποιήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες πως αν δεν δεχθούν να πάρουν ΟΛΟΥΣ τους Αφγανούς μετανάστες θα αντιμετωπιστούν ως εισβολείς, καθώς πλέον τίθεται θέμα εθνικής επιβίωσης!

Προσκλητήριο στους Αφγανούς από τον Μ.Σχοινά

Σε προσκλητήριο να μπουν στην Ελλάδα -γιατί αυτή είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ- προχώρησε ο «πρωθυπουργός εν αναμονή» όπως πολλοί θεωρούν ότι θα είναι σε μια μεταβατική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η απίστευτη δήλωση του που καταδεικνύει τους κινδύνους που βιώνει ο ελληνισμός από ανθρώπους που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά στην ΕΕ είναι η εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα σύνορα της ΕΕ παραμένουν ανοικτά για όποιον απομακρύνεται από την βία και τους διωγμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.