ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρώην εκπρόσωπος Αφγανικού ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα θα υποφέρει από τους πρόσφυγες»

Πρώην εκπρόσωπος Αφγανικού ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα θα υποφέρει από τους πρόσφυγες»

Ο πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν και μετέπειτα γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, Σαράχ Σαράτζενχανκ, έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τα όσα θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα με τους Αφγανούς μετανάστες που θα προσπαθήσουν μέσα στις επόμενες μέρες να μπουν στη χώρα μας.

Δύσκολη προβλέπει ότι θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα από τις προσφυγικές ροές που θα έρθουν από το Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Η Ελλάδα θα υποφέρει

«Η Ελλάδα θα υποφέρει. Από την Τουρκία τούς είναι πολύ εύκολο να φτάσουν στην Ελλάδα και η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα μείνουν γιατί είναι Ευρωπαϊκή χώρα που θα ζητήσουν άσυλο και θα υπάρξει μεγάλο κύμα μεταναστών στην Ευρώπη. Όλοι οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και ναι η Ελλάδα θα υποφέρει από τους πρόσφυγες» είπε στο Mega ο πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν και μετέπειτα γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, Σαράχ Σαράτζενχανκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν αναμενόμενο ότι κάτι κακό θα συνέβαινε στο Αφγανιστάν. «Ο πρόεδρος της χώρας ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ήθελε να ελέγχει τα πάντα. Αυτός ο άνθρωπος δεν εμπιστευόταν τον στρατό, την αστυνομία, δεν εμπιστευόταν κανέναν. Ξέραμε ότι κάτι κακό θα συμβεί» ανέφερε.

Ο Σαρατζένχανκ βρίσκεται πλέον στην Ινδία, όπου κατάφερε να βρεθεί λίγες ώρες πριν η Καπμούλ πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν.

Αφγανιστάν: «Η εξουσία των Ταλιμπάν δεν θα διαρκέσει πολύ»

Τα αμερικανικά στρατεύματα, ανέφερε, έφευγαν χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντας στο έλεος των Ταλιμπάν τις βάσεις.

«Δεν υπήρχε καμία διαδικασία μετάβασης της εξουσίας. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, οι μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις από τους Αμερικανούς, χωρίς να το γνωρίζουν οι δυνάμεις μας. Τις άφηναν στις 3 τα ξημερώματα και οι δικές μας δυνάμεις το ανακάλυπταν την επόμενη μέρα στις 8 το πρωί» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξουσία των Ταλιμπάν δεν θα διαρκέσει πολύ, όμως είναι πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε εμφύλιο, ενώ πιθανό βρίσκει ένα τρομοκρατικό χτύπημα σαν αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είναι μόνο κακό για το Αφγανιστάν, είναι κακό για όλο τον κόσμο. Τα ίδια πράγματα που συνέβησαν την 11η Σεπτεμβρίου, εάν ο κόσμος και οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν καταφέρουν να ελέγξουν τους Ταλιμπάν, θα συμβούν ξανά. Βλέπετε όλο τον κόσμο που θέλει να φύγει από την χώρα; Τα ίδια συνέβησαν και το 1996 όταν πήραν την χώρα οι Ταλιμπάν» σημείωσε ο κ. Σαρατζένχακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.