ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια του Ορμενίου, ανάβοντας φωτιές (βίντεο)

Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια του Ορμενίου, ανάβοντας φωτιές (βίντεο)

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχών αλλά και τον φράχτη στον ποταμό Έβρο, το φαινόμενο των παρανόμων μεταναστών οι οποίοι εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στα χωριά της περιοχής του Τριγώνου Ορεστιάδας, περνώντας τόσο μέσω του ποταμού Έβρου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα όσο και μέσω Βουλγαρίας, είναι υπαρκτό και έντονο.

Στο χωριό Ορμένιο, όπως συχνά δημοσιεύει το Evros-news.gr λαθρομετανάστες κυρίως νεαρής ηλικίας από ασιατικές χώρες, κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Με την έλευση του χειμώνα όμως και την αλλαγή του καιρού, μπαίνουν και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν ή ακόμα και να μαγειρέψουν. Ο κίνδυνος φυσικά αυτές οι φωτιές να ξεφύγουν και να προκληθεί μεγάλη καταστροφή, είναι υπαρκτός.

Είναι ενδεικτικά ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη, από δυο σπίτια που βρίσκονται όχι στην άκρη, αλλά στο κέντρο του χωριού, αλλά είναι παρατημένα.

Οι κάτοικοι του Ορμενίου αλλά και των άλλων χωριών της περιοχής, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, ανησυχούν γιατί φοβούνται ότι εκτός από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, κάποια στιγμή μπορεί οι λαθρομετανάστες να μπουν και σε αυτά που κατοικούνται, ψάχνοντας ενδεχομένως για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.