Αβέβαιο παραμένει το αν θα παραστεί στο δικαστήριο η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου, πάντως κρατά εντελώς κλειστά τα χαρτιά του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha και λέει πως «μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε».

Από ό,τι φαίνεται, η δράστιδα δεν θα είναι στην ακροαματική διαδικασία, δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο και δεν θα δει ποτέ την Ιωάννα, όπως μεταδίδει το ίδιο κανάλι.

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του θύματος Απόστολος Λύτρας, είπε αρχικά πως «είναι δικαίωμά της, δεν κάνει κάποια παρανομία με τον να μην εμφανιστεί».

«Σε περίπτωση που εμφανιστεί η κατηγορουμένη, το κλίμα θα είναι λίγο επιθετικό και βαρύ… Νομίζω ότι η πρόθεσή της είναι ακριβώς αυτή: να μην δείξει το πρόσωπό της, να μην κοιτάξει κατάματα την Ιωάννα» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχομένως θα εμφανιστεί μόνο στην απολογία της.

Όπως μεταδίδει επίσης ο Alpha, η κατηγορούμενη παρακολούθησε τη συνέντευξη της Ιωάννας, με τον κ. Λύτρα να λέει πως «ακόμα και σήμερα νομίζω ότι η κατηγορούμενη παίρνει χαρά από την πράξη της, από αυτό που έκανε».

Μάλιστα, συμπληρώνει ότι αν δεν εμφανιστεί στην απολογία της «θα επιβαρύνει τη θέση της, αλλά η ποινή είναι συγκεκριμένη».

«Και τη μέγιστη των ποινών να πάρει, τα 15 χρόνια κάθειρξη, σε πέντε με πεντέμισι χρόνια θα είναι εκτός των φυλακών. Αυτό είναι κάτι το οποίο το ξέρει, άρα λέει “γιατί να έρθω και να παλέψω κάτι που εγώ σε 3-3,5 χρόνια από σήμερα θα είμαι έξω;”» λέει στο τέλος ο δικηγόρος του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.