ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν το πιο προηγμένο ραντάρ της ουκρανικής αεράμυνας (βίντεο)

Το σύστημα Pelikan 79K6 αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα ραντάρ αεράμυνας από αυτά που επιχειρούν στην Ουκρανία

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν το πιο προηγμένο ραντάρ της ουκρανικής αεράμυνας (βίντεο)

Ένα ραντάρ αεράμυνας Pelikan, ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας, καταστράφηκε από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα απεικονίζονται σε ανάρτηση στο «Χ». 

Το κινητό ραντάρ Pelikan 79K6 έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ως μέρος του πλέγματος της ουκρανικής πυραυλικής αεράμυνας, παρέχοντας στόχευση στα αντιαεροπορικά συστήματα.

Το σύστημα ραντάρ παρέχει:

– ανίχνευση, παρακολούθηση και μέτρηση των εναέριων συντεταγμένων στόχων και υπολογισμός της ταχύτητάς τους
– αναγνώριση του εξοπλισμού IFF του στόχου
– υπολογισμός υψομέτρου και αζιμουθίου
– έκδοση δεδομένων στους σταθμούς εργασίας ραντάρ και στα ολοκληρωμένα συστήματα

Το «Pelikan» εκτελεί δύο βασικά καθήκοντα: καθορισμό της θέσης των εχθρικών αεροπορικών στόχων με ταυτόχρονη παροχή κατεύθυνσης σε φίλια αναχαιτιστικά αεροσκάφη και ως μέρος του πυραυλικού αντιαεροπορικού πλέγματος.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.