Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες «σαρώνουν» τα βουνά της Ροδόπης – Οι διαδρομές μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα! (βίντεο)

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες «σαρώνουν» τα βουνά της Ροδόπης – Οι διαδρομές μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα! (βίντεο)

Μπορεί τα κανάλια στον Έβρο να ‘βλέπουν’ σφραγισμένα σύνορα αλλά τα πλάνα των βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει στα σύνορα σε συνέχεια των όσων σας είχαμε αναφέρει ήδη εδώ.

Αστυνομικοί, συνοριοφύλακες και FRONTEX, σε συνδυασμό με την κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μιλούν για εκμηδενισμό των μεταναστευτικών ροών, ωστόσο οι λαθροδιακινητές και οι καθοδηγούμενοι από αυτούς παράνομους μετανάστες βρήκαν νέα κερκόπορτα που οδηγεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την περιοχή της ορεινής Ροδόπης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου κατοικούν κυρίως Έλληνες Πομάκοι.

Δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένα περιστατικά αλλά σχεδόν για καθημερινό φαινόμενο. Ούτε μιλάμε για 4-5 άτομα, αλλά για πολλές εκατοντάδες!

Η διαδρομή πλέον Τουρκία- Βουλγαρία – Ελλάδα, μέσω του δυσπρόσιτου ορεινού όγκου της Ροδόπης και μετά, εφόσον δεν εντοπιστούν και συλληφθούν μετακίνηση προς άλλες περιοχές της Ελλάδας, με προτίμηση την Ήπειρο (θα δούμε στη συνέχεια το γιατί).

Από τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής γίνεται λόγος για περίπου 100 άτομα που κατά ομάδες έρχονται από την περιοχή του Ισάλου και ακολουθούν τους αγροτικούς δρόμους ( η γνωστή «παραεγνατία» ) που τους οδηγούν στο Κόσμιο, απ’ όπου και διασπείρονται σε άλλες τέσσερις κατευθύνσεις… Το ενδιαφέρον είναι ότι οι νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες έχουν σε κινητά και gps καταχωρημένα τα στίγματα ακόμη και των παρακειμένων καφέ εντός του Κοσμίου αλλά και κάτω από τη γέφυρα του Κοσμίου (ο γνωστός πρώην Πλάτανος)».

Παράλληλα γίνεται και πλιάτσικο που γίνεται από τους λαθρομετανάστες στα περιβόλια των κατοικιών των χωριών της Ροδόπης (πεπόνια, καρπούζια, ακόμα και κρεμμύδια (!) λεηλατήθηκαν). Επιδρομές έγιναν επίσης σε κοτέτσια και στάνες. Μάλιστα, στον Ελαιώνα του Κοσμίου βρέθηκαν προβιές από τρία αιγοπρόβατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.