Αδιανόητο: Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ καταδίωκαν τους κακοποιούς και από το κέντρο τους διέταξαν να αποχωρήσουν!

Αδιανόητο: Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ καταδίωκαν τους κακοποιούς και από το κέντρο τους διέταξαν να αποχωρήσουν!

Η απομαγνητοφώνηση των διαλόγων για τις εντολές στους αστυνομικούς της καταδίωξης στο Πέραμα τελικά αποκάλυψαν το αδιανόητο! Η ηγεσία το επίμαχο βράδυ της καταδίωξης έδωσε εντολή να σταματήσουν ή να το πούμε πιο απλά να σταματήσουν να κάνουν την δουλειά τους!

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν άκουσαν τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ αλλά όχι μόνο αυτό, με αυτοθυσία συνέχισαν την καταδίωξη με κίνδυνο της ζωής τους με τα γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή αυτή την στιγμή να βρίσκονται αντιμέτωποι με την Εισαγγελία με την κατηγορία του φόνου εκ προθέσεως!

Έτσι βλέπουμε την πολιτική ηγεσία να αφήνει ακάλυπτους τους αστυνομικούς (να σημειώσουμε ότι αν γίνονταν στο εξωτερικό θα είχαν λάβει ακόμα και παράσημα) σε μια επανάληψη της σύλληψης και θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου όπου έχουν βρεθεί να βρίσκονται προ των κατηγοριών γιατί απλά έκαναν την δουλειά τους, δείχνοντας έτσι την Αστυνομία που θέλουν στην κυβέρνηση.

Μια αστυνομία καταστολής των διαδηλώσεων όσων αντιστέκονται σε κυβερνητικά μέτρα και όχι να τηρεί την δημόσια τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επικαλούνται ότι δεν άκουσαν τις σχετικές υποδείξεις λόγω του θορύβου και της «αφοσίωσης» στην καταδίωξη ή λόγω «κενού» στις επικοινωνίες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Τάκης θεοδωρικάκος (σ.σ ζήτησε εντός πέντε ημερών σαφές πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη) φαίνεται προβληματισμένος και για την μεγάλη σύγχυση που υπήρξε .

Tο περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11.45 μ.μ. από τη λεωφόρο Θηβών στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ. που θεωρήθηκε ύποπτο. Όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με την καταδίωξη να καταλήγει στην περιοχή του Περάματος, όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε .

Τότε σύμφωνα με αστυνομικούς οι δράστες με όπισθεν αιφνιδιαστική κίνηση εμβόλισαν πέντε δίκυκλα ομάδων ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας συνολικά επτά αστυνομικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προς το όχημα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά και τον τραυματισμό ενός άλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.