Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί αλλά και οι 2 Ρομά της συμπλοκής στο Πέραμα! (upd)!

Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί αλλά και οι 2 Ρομά της συμπλοκής στο Πέραμα! (upd)!

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Οι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκησαν σχεδόν 12 ώρες και πλέον αναμένεται η απόφαση για την αντιμετώπιση που θα έχουν.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση μετέβη στο Τζάνειο νοσοκομείο, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον τραυματισμένο Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Την απόφαση υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συνάδελφοι των αστυνομικών που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια.

Το χρονικό της καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν στη Λεωφόρο Θηβών ένα ύποπτο όχημα που είχε σπασμένο φινιστρίνι, ένδειξη κλοπής, και αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου.

Οι ένστολοι έκαναν σήμα στους επιβαίνοντες να σταματήσουν το όχημα, ο οδηγός όμως επιτάχυνε και άρχισε η καταδίωξη.

Όταν έφτασαν στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, ο οδηγός έκανε ελιγμούς για να ξεφύγει, χτυπώντας σταθμευμένα οχήματα, ενώ στη συνέχεια εμβόλισε και τις μηχανές των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με τον 20χρονο Ρομά οδηγό να πέφτει νεκρός ενώ τραυματίστηκε ένας από τους άλλους δύο επιβαίνοντες. Ο τρίτος το έσκασε από το σημείο πεζός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, που νοσηλεύτηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.