Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι προσπάθησαν να καταστρέψουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Αριστοτέλους

Έλυσαν τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που κρατούσαν το έλατο

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι προσπάθησαν να καταστρέψουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Αριστοτέλους

Άγνωστοι προσπάθησαν να καταστρέψουν το χριστουγεννιάτικο έλατο που έστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (30-11-2021) δύο άτομα που αναζητούνται έλυσαν τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που κρατούσαν το έλατο στη βάση του!

Μάλιστα, εκείνη την ημέρα έπνεαν στην πόλη ισχυροί άνεμοι, με τους ανθρώπους του κεντρικού Δήμου να σημειώνουν ότι «από θαύμα δεν είχαμε κάποιο ατύχημα»! Νωρίς το πρωί της ίδια ημέρας τεχνικοί του δήμου πέρασαν από το σημείο, διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και επανατοποθέτησαν τα συρματόσχοινα στη θέση τους. Όπως είπαν, βρήκαν τις ειδικές βίδες στερέωσης πεταμένες λίγα μέτρα μακριά από το έλατο.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για δολιοφθορά. «Αντιληφθήκαμε προχθές ότι τα στηρίγματα καταστράφηκαν. Ψάξαμε να δούμε τι μπορεί να έχει γίνει και εξετάζοντας το υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι, είδαμε ότι κάποιοι σκαρφάλωσαν στην κατασκευή και τα κατέστρεψαν.

Πρόκειται για ειδικές κατασκευές κι αυτό που συνέβη έχει τρομερή επικινδυνότητα διότι αν απουσιάζουν τα συρματόσχοινα υπάρχει κίνδυνος πτώσης του έλατου», περιγράφει στο thestival.gr, ο κύριος Κυριζίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές, να υπάρξει φύλαξη του χώρου ώστε να μην σημειωθούν ξανά τέτοια περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.