Ανάστατη είναι η κοινωνία της Χίου στα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέο σούπερ-καταυλισμό αλλοδαπών στο νησί έτσι ώστε να γίνει δυνατή η παραμονή όλο και μεγαλύτερου αριθμού μουσουλμάνων.

Μετά την κινητοποίηση συλλογικών φορέων και οργανώσεων ανήμερα των Φώτων όπου εμπόδισαν την εκφόρτωση χωματουργικών μηχανημάτων της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής στην περιοχή “Θόλος”, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου, με περηφάνια, χαιρετίζει τον αγώνα όλων των Χιωτών και ιδιαίτερα της νεολαίας του νησιού μας, να μην περάσει για άλλη μία φορά η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις υπερδομές – φυλακές προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος» αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωση της και αναλυτικά σημειώνει:

“Η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών εξακολουθεί, σαν μια γροθιά να βάζει στην άκρη τα διχαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και του υπουργού της, εξακολουθεί να μην υποκύπτει στους εκβιασμούς, στα ψέματα, στις εξαγορές, στα επικοινωνιακά τερτίπια και στη μαύρη προπαγάνδα των φιλικών ΜΜΕ της κυβέρνησης.

Δεν τρομοκρατείται με απειλές και δεν εκβιάζεται. Εξακολουθεί να ονειρεύεται για τη Χίο του πολιτισμού, της προόδου και όχι του εγκλωβισμού συνανθρώπων μας.

Μια μάχη κερδήθηκε, αλλά όχι ο πόλεμος. Τα όσα έγιναν αυτές τις δύο μέρες μας κάνανε όλους μας πιο σοφούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτα μέχρι την τελική νίκη.

Ενημερωνόμαστε από τη συντονιστική για τις δράσεις της, παίρνουμε μαζικά μέρος σ’ αυτές νύχτα ή μέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!