Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ μετά την πορεία για την κατάληψη στο ΑΠΘ – 20 προσαγωγές (βίντεο) (upd)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ μετά την πορεία για την κατάληψη στο ΑΠΘ – 20 προσαγωγές (βίντεο) (upd)

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της πορείας ατόμων που διαμαρτύρονται για την εκκένωση του φουαγιέ του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία, ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ στο σιντριβάνι, στην Καμάρα. Στη συνέχεια τα άτομα έκαψαν κάδους σε στενά γύρω από τη Ροτόντα.

Μάλιστα, μία βόμβα μολότοφ έπεσε σε μπαλκόνι οικοδομής και οι ένοικοι έσβησαν φωτιά με λάστιχα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Ακολούθησε νέος κύκλος επεισοδίων στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Ολύμπου, με ομάδα περίπου 150 ατόμων να εκτοξεύει ξανά μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές τουλάχιστον 15 ατόμων, ενώ νωρίτερα και προτού ξεσπάσουν τα επεισόδια, σημειώθηκαν άλλες 5 προσαγωγές. Ο αριθμός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς και ορισμένες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.